Lyxa till det med lagrad julmust

22 okt, 2014 
AvRebecca Wictor
Varje år släpper Spendrups Nygårda Julmust Vintage Oak i begränsad upplaga. Den är inte alltid lätt att få tag på men nu får ni snart chansen igen. Den 1 november släpps musten på Systembolaget.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Spendrups Nygårda Julmust Vintage Oak.
Spendrups Nygårda Julmust Vintage Oak.

För dig som vill dricka musten till något annat än glöggfikat har Filip Fastén, Årets Kock 2014, har komponerat recept på smårätter som passar vid minglet, på julbordet och inte minst till nyår i kombination med den champagneformade mustflaskan. Filip har valt att göra två helt olika rätter där endiven, som han hyser en slags hatärlek till, får spela huvudrollen.

– Endiven bjuder på mycket beska och det är utmanande, men lyckas man runda av beskan tillräckligt mycket med andra ingredienser lyfter beskan alla smaker och förstorar dem. Den kräver mycket, men ger också mycket, därav min hatkärlek, säger Filip Fastén.

Annons

Se recepten nedan.

Nygårda Julmust Vintage Oak på 75 cl glasflaska finns till försäljning på Systembolaget i begränsad upplaga. Finns till försäljning fr o m den 1 november. Priset är 29.90 kr.

Syrad endivesallad med blåmögelost och valnöt
Syrad endivesallad med blåmögelost och valnöt
Kryddstekt endive med hjortron och vaniljkräm
Kryddstekt endive med hjortron och vaniljkräm
Filip Fastén
Filip Fastén

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons