Leif GW Persson lanserar eget rosévin

22 maj, 2019 
Leif GW Persson lanserar eget rosévin.
Efter förra årets succé med GW:s röda och GW:s vita har det nu blivit dags för den folkkära författaren och TV-profilen Leif GW Persson att lansera ett eget rosévin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

När Leif GW Persson lanserade sitt eget rödvin i fjol sålde flaskorna snabbt slut på Systembolaget och idag är vinet ett av Sveriges bäst säljande rödviner. Succén följdes upp av ett vitt vin i höstas och nu är det alltså dags för GW att lansera ett rosévin.

– Äntligen sommar och hög tid att dricka att glas rosévin, enbart. För att bejaka min mjukare sida och hälsa solen, värmen och ljuset välkommen åter, säger Leif GW Persson.

Så smakar vinet

GW: s rosa är ett klassiskt rosévin från södra Frankrike, närmare bestämt Pays D´Oc. Vinet är gjort på druvorna syrah och grenache, vilket ger vinet en friskhet och en balanserad sötma. Det har en ljus silverrosa färg och smak av färska hallon, grapefrukt samt en hint av vita blommor.

Leif GW Persson unnar sig gärna både ett och två glas av sitt rosévin.
Leif GW Persson unnar sig gärna både ett och två glas av sitt rosévin.

För att smakerna ska komma till sin rätt bör vinet serveras vid en temperatur på cirka 10 °C. Rosévinet passar utmärkt till rätter från Medelhavet som fisk, grillat kött eller en fräsch sommarsallad.

– Sommar med sommarens mat. Jag äter räkor, grillad lax, en krispig sallad, färska hallon med lättvispad grädde. Och unnar mig ännu ett glas rosé, säger Leif GW Persson.

GW:s rosa (nr 7057801) kostar 99 kr och finns att beställa på systembolaget.se och via vinguiden.se från och med onsdag 22 maj.

Läs också:

Leif GW Perssons favoriträtter som passar till rödvin

Stefans vintips: Bästa rosévinerna 2019

GW:s rosa (nr 7057801) kostar 99 kr.
GW:s rosa (nr 7057801) kostar 99 kr.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons