Lär dig mer om sake på TAKO

Lär dig mer om sake under restaurang TAKOs sakevecka.

Vill du lära dig mer om den japanska drycken sake? Ta chansen i slutet av mars när restaurang TAKO i Stockholm har sakevecka.
26 mars, 2019

Sake är en japansk alkoholhaltig dryck som görs av polerat ris. Drycken påminner om vin, men tillverkningsmetoden liknar mer ölbryggning. Alkoholhalten ligger kring 14–16 procent.

Om du vill lära dig mer om sake och hur drycken passar med mat kan du passa på under TAKOs sakevecka den 26–30 mars. Restaurangen ligger på Birger Jarlsgatan 29 i Stockholm.

– Sake är en otroligt rolig dryck att jobba med, det finns många olika varianter, perfekt att para till mat eller dricka som den är. Personalen har ett gediget intresse och det är alltid kul att presentera sake för våra gäster och se att dom verkligen tycker om det, ofta är det någon som de aldrig tidigare har testat, säger Matilda Cripps, sommelier på TAKO.

Under sakeveckan kommer restaurangen att erbjuda en exklusiv meny där sake paras med utvalda rätter. Sake-experter kommer att finnas tillgängliga vid borden för att berätta mer om drycken och den som vill kan boka in en privat sakeprovning. Om du gillar cocktails kommer det dessutom att finnas många sake-drinkar att välja bland.

Priser och bokning:

Matmeny: 495 kr.
Sakeparning: 295 kr.
Mat- och sakemeny: 790 kr.
Sakeprovning: 250 kr/person.

Sakeprovningen äger rum tisdag–lördag mellan klockan 18–18.30 och har endast plats för 8 personer/dag. Provningen leds av sake-sommelier Eiko, som kommer att guida gästerna genom fyra olika sorters sake.

Middag i matsalen bokas via hemsidan www.restaurangtako.se. Sakeprovningen bokas via [email protected].

Läs mer om sake, sommelierna och dess medlemsklubb på www.sakeaikokai.se.

Läs också: Restaurang TAKO bjuder på elegans och mystik

Sake är en japansk alkoholhaltig dryck som görs av polerat ris.

Sake är en japansk alkoholhaltig dryck som görs av polerat ris.