Årets lagrade julmust – alla smaker!

Lagrad julmust från Nygårda.

Julmustsäsongen är officiellt här och denna vecka släpps flera olika fatlagrade varianter. Testa till exempel julmust lagrad på cognacsfat i lyxig champagneformad flaska!
02 november, 2017

Nu är väntan över. I veckan kommer årets lagrade julmuster ut på hyllorna. Lagrade på olika fat och framställda på hemliga recept är dessa varianter en glädjande nyhet för alla mustälskare.

Lagrad julmust är perfekt som alkoholfritt alternativ på adventsfikat, de passar väldigt bra tillsammans med choklad och nötter men även till chark/ostbrickan.

Nygårdas lagrade julmust

Spendrups släpper sin Nygårda Cognacsfatlagrad julmust på champagneformad glasflaska. Den finns på Systembolaget i begränsad upplaga och kostar 32 kr. I vanliga livsmedelsaffärer kan du köpa deras calvadosfatslagrade must på mindre flaska och ute på restaurang går det att beställa in en rom- och en ekfatslagrad.

Cognacslagrad julmust från Nygårda.

Cognacslagrad julmust från Nygårda.

Apotekarnes årsmust

Apotekarnes släpper även sin årsmust inom kort, även den i champagneflaska. De vill dock inte avslöja smaken än utan håller den hemlig. Tidigare år har musten varit smaksatt med apelsin, mörk choklad, kardemumma och saffran. Priset är 29,90 kr.

Apotekarnes årsmust lanseras avslöjas inom kort.

Apotekarnes årsmust lanseras avslöjas inom kort.