Kopparberg lanserar gin med passionsfrukt och apelsin

Gillar du smaken av Aperol? Då kommer du förmodligen även tycka om Kopparbergs nya gin med smak av exotisk passionsfrukt och bitter apelsinzest!
05 juni, 2020

För ett par månader sedan lanserade Kopparberg en ny somrig nyhet – nämligen gin med smak av jordgubbar och lime. Drycken, som lanserades i Storbritannien redan i fjol, blev snabbt en succé och från och med den 1 juni finns den representerad i Systembolagets fasta sortiment.

Därtill har Kopparberg bestämt sig för att lansera ytterligare en nyhet i Sverige, och den här gången är det gin med smak av passionsfrukt och apelsin som gör entré på Systembolaget. Smaken av exotisk passionsfrukt balanseras med bitter apelsinzest och drycken beskrivs som både ”ett uppfriskande och fruktigt tillskott på ginhyllan”.

Kopparberg gin med smak av passionsfrukt och apelsin är både vegansk och glutenfri. Alkoholhalten är 37,5 procent och priset för en flaska är 279 kronor.

Recept: Enkel drink med smak av sommar

1 glas

Du behöver:

Kopparberg gin med smak av passionsfrukt och apelsin

Tonic

Apelsin

Is

Gör så här:

Fyll ett glas med is och addera fem centiliter Kopparberg gin med smak av passionsfrukt och apelsin. Toppa med tonic och servera med ett par skivor apelsin.

Snaps med smak av gin

Inför sommaren lanserade även Swedish Tonic en innovativ nyhet på temat gin. Nämligen en snaps med smak av gin och tonic – perfekt till annalkande midsommarhäng.

Den nya snapsen, som har en alkoholstyrka på 38 procent, är kryddad med fläder och enbär, och har underliggande toner av citrus och rabarber. Swedish Tonic har även lanserat en alkoholfri variant med hetta från chili för att skapa en tydligare känsla av snaps.

Här kan du läsa mer om den nya snapsen.

LÄS MER:

Cocktail på pinne – så fixar du egna drinkglassar hemma

Rabarbermojito är sommarens drink – så gör du den

Sommarens bästa färdigblandade drinkar på burk