Kåtölen gjorde succé – sålde slut direkt

16 feb, 2017 
AvJoel Linde
Kåtölen från Ljusdals bryggeri lanserades i begränsad upplaga den 1 februari och folk var uppenbarligen riktigt sugna att testa den. Två veckor senare finns nämligen bara några få flaskor kvar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kåtölen från Ljusdals bryggeri är populär. Foto: Shutterstock
Kåtölen från Ljusdals bryggeri är populär. Foto: Shutterstock

Kåtöl är en Pale Ale med ”maltig smak med inslag av knäckebröd, ananas, honung, aprikos och kryddor”, enligt beskrivningen. Alkoholhalten ligger på 5 %.

Men har den verkligen någon påverkan på din libido?

Nej, det verkar dessvärre inte så.

– Det är en kåta på etiketten och ölet är också ett samarbete mellan oss på Ljusdals bryggeri som producenter, och Joakim Nordborg och Mattias Forsgren som äger varumärket. Jocke och Mattias är båda involverade i Hotell Lappland, där den största restaurangen heter Kåtan och det är därifrån ölet har fått sitt namn, säger bryggeriets vd, Per Löfgren till The Local.

Löfgren insisterar på att det inte finns någon dubbelmening med namnet.

– Det är också taget från sättet man uttrycker sig norrut, att man kan gå till kåtan och ta en öl. Kåtöl. Det är som ett begrepp, säger Löfgren till Aftonbladet.

I skrivande stund finns ett fåtal flaskor kvar i Hudiksvall, Mellerud och Skövde, och ett hundratal i bryggorten Ljusdal.

Här kan du läsa mer om ölet och var du kan hitta det.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons