Kaffe med glitter – sätt guldkant på fikastunden!

08 nov, 2017 
Vill du ha socker i kaffet, eller kanske lite glitter? Den senaste kaffetrenden får vissa att sätta kaffet i halsen – medan andra ser det som en extra guldkant i livet.
Annons
Glittrigt kaffe från Coffee By Di Bella.
Glittrigt kaffe från Coffee By Di Bella.

Från vegansk smurflatte till kreativa konstverk. I år har många bagerier och caféer låtit kreativiteten flöda när det kommer till unika godsaker. Och den senaste trenden är en glittrig variant av din dagliga kopp kaffe.

Du kan enkelt skapa ditt eget glittriga kaffe genom att strö i ätbart glitter i din kopp. Trenddrycken serveras dessutom på några utvalda fik. I dagsläget har åtminstone Coffee By Di Bella i Mumbai, Indien och Melbourne in Lichfield i Birmingham, England glittriga cappuccinos och caffélattes på sina menyer.

Annons

Åsikterna om det glittriga kaffet går dock isär på sociala medier. Även om det kan vara vackert att se på menar en del att de helst undviker risken att glittret fastnar i tänderna när de njuter av sitt morgonkaffe. Sugen på att prova trenden i alla fall? Var noga med att inhandla ätbart glitter, den vanliga pysselvarianten gör sig inte god i kaffet.

Glittrigt kaffe från Melbourne in Lichfield.
Glittrigt kaffe från Melbourne in Lichfield.

Artikeln publicerades först på Femina.

Annons