Japansk Gin & Tonic med Roku Gin

Gör en japansk Gin & Tonic med Roku Gin!

Ta din Gin & Tonic till nästa nivå med japansk gin! Förutom att Roku Gin är smaksatt med japanska ingredienser är flaskan riktigt snygg.
26 november, 2018

Även om vi svenskar är riktigt bra på att tillverka gin är det roligt och spännande att testa nya sorter. Roku Gin är en japansk premiumgin från Beam Suntory, som är en av Japans mest prisbelönta spritproducenter.

Sex japanska ingredienser

Roku, som betyder siffran sex på japanska, innehåller sex traditionella ingredienser från det japanska växtriket och flaskan är gjuten i en hexagonform, där de sex kanterna representerar varje japansk ingrediens. Den japanska kanji-symbolen för siffran sex är tryckt på etiketten, som är gjord av traditionellt washipapper.

Förutom klassiska ginkryddor som enbär innehåller Roku Gin blommor och löv från körsbärsträd (sakura), skal från yuzufrukt, sencha- och gyokurote samt sanshopeppar. Ingredienserna skördas i så kallad shun, vilket innebär att de plockas i säsong när de smakar som allra bäst.

Smak och doft

Doften är söt och blommig med inslag av körsbärsblomma och grönt te. Smaken är komplex med flera lager av olika växter och kryddor, där enbär och yuzu är mest framträdande. Sanshopepparn ger en kryddig avslutning.

Gin & Tonic på japanska

Roku Gin kan drickas som den är men passar även utmärkt i Gin & Tonic. Servera drinken med några tunna stavar ingefära för att komplettera den friska yzusmaken och välj en klassisk tonic av god kvalitet. Ration 5 cl gin + 12-15 cl tonic brukar vara lagom. Och glöm inte att använda mycket is!

Roku Gin (nr 40337) kostar 349 kr/700 ml. Alkoholhalten ligger på 43 %.

Roku Gin har en sexkantig flaska med körsbärsblommor.

Roku Gin har en sexkantig flaska med körsbärsblommor.