Highland Park hedrar Sverige med exklusiv whisky

07 dec, 2016 
AvThowe Wagner Larsson
Nordbor i allmänhet och svenskar i synnerhet älskar whisky och det vill Highland Park nu hedra med en limiterad upplaga av en Single Cask whisky, speciellt framtagen för Sverige.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Highland Park Single Cask ”Bottled for Sweden”.
Highland Park Single Cask ”Bottled for Sweden”.

Norr om det skotska fastlandet ligger Orkneyöarna med det världskända destilleriet Highland Park. Av Orkneys 20 000 invånare visar nu en DNA-studie att så många som en tredjedel har vikinghärkomst.

Just det släktskapet med oss nordbor vill Highland Park hylla och gör det genom att släppa en exklusiv Single Cask whisky i limiterad upplaga.

– Highland Park har skapat en Single Cask speciellt till svenskarna som en julgåva för att hedra gamla vänskapsband. Det exklusiva urvalet för Sverige gjordes med hänsyn till den smakprofil som svenskar uppskattar; sherry, rökighet och kryddighet, säger Martin Markvardsen, Senior Brand Ambassador för Highland Park.

Annons

Läs även: ELLE mat & vins whiskyskola – allt du behöver veta

Ett av de unika elementen från whisky som tappas från en Single Cask är att karaktären förblir oförändrad och omöjlig att exakt återskapa, vilket är ännu en anledning till att produkten är så exklusiv.

I Single Cask-serien finns tre utgåvor varav detta är den andra i ordningen. Den första utgåvan släpptes i oktober och sålde slut på blott 15 sekunder.

Highland Park Single Cask ”Bottled for Sweden” har artikelnummer 86761-01 och kostar 999 kr. En limiterad upplaga på drygt 400 flaskor kommer att släppas på Systembolaget den 8 december kl 10.00.

Läs även: 7 saker som passar att äta till whisky

Highland Park Single Cask ”Bottled for Sweden”.
Highland Park Single Cask ”Bottled for Sweden”.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons