Gotlands Bryggeri lanserar sin första lager

05 mar, 2018 
Lager är världens mest omtyckta ölsort, ändå har det tagit Gotlands Bryggeri över 20 år att lansera sin första lager. Men nu är det dags!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gotlands Bryggeri lanserar sin första lager.
Gotlands Bryggeri lanserar sin första lager.

När Gotlands Bryggeri startade upp sin verksamhet i Visby 1995 fanns det endast en handfull hantverksbryggerier i landet. Sedan dess har det svenska ölintresset vuxit explosionsartat och idag finns det närmare 300 svenska hantverksbryggare.

Men trots att Gotlands Bryggeri har utvecklat olika öl i över 20 år har de aldrig gjort en lager – förrän nu.

– Vår vision med Wisby Lager har varit att utveckla en bärnstensfärgad, modern lager med relativt låg alkoholhalt som – till skillnad från många andra öl av lättare stil – fortfarande är smakrik, berättar Joakim Eneqvist, bryggmästare på Gotlands Bryggeri.

Annons

Wisby Lager (nr 84923-03) har en frisk doft av röda bär signerad humlesorten Monroe. Smaken har en lätt maltig karaktär med klassisk humleton. Alkoholhalten ligger på 4,7 % och priset är 17,90 kr/flaska.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons