Gör succé på festen: Så gör du midsommartårtan som shots

15 jun, 2020 
AvNina Nyström
Jordgubbstårta-shot
Prova något nytt till midsommarbordet i år – jordgubbstårta i shotform! Hur gott?
Annons
3 ROSA SOMMARDRINKARBrand logo
3 ROSA SOMMARDRINKAR

Jordgubbar är lika självklart på menyn till midsommar som sillen och färskpotatisen – och för många i form av en jordgubbstårta. Och nog för att tårta är gott, men ibland kan det vara kul med en twist. Prova jordgubbstårtan som en shot i år istället! Eller varför inte båda delar, om du vill det? Det är ju bara midsommar en gång om året.

Denna shots-variant innehåller alla de smaker man vill åt i en riktigt somrig jordgubbstårta, men utan den där mastiga känslan. Dessutom är den otroligt enkel att göra!

Midsommarshot med smak av jordgubbstårta

Så här gör du: Fyll shotglaset med lika delar Licor 43 och mixade jordgubbar, toppa med lätt vispad grädde och en skiva jordgubbe.

Den perfekta symbiosen av vaniljlikör, mixade jordgubbar och grädde kan mycket väl bli en ny svensk klassiker; perfekt till sommarens alla festliga tillställningar och en kul avslutning på en god måltid!

Glad midsommar!

Foto: Nigab

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons