Artikeln innehåller reklamlänkar

Game of Thrones-öl lanseras lagom till sista säsongen

04 mar, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Om du är ett inbitet Game of Thrones-fan sitter du ju inte med en simpel Coca Cola i näven när premiären av den åttonde och sista säsongen drar igång. Nej, en skummande For the Throne-öl eller ett Game of Thrones-vin ska det vara!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vad ska man egentligen dricka när svärden svingas, onda män tas tillfånga och enorma drakar svepar över Westeros? Vad sägs om en stout som heter King of the North eller det belgiska ljusa ölet Queen of Seven Kingdoms? Du som har vägarna förbi Cooperstown i New York och dessutom har 14 april som ett heligt datum då sista säsongen av Game of Thrones börjar bör besöka bryggeriet Ommegang. De kommer nämligen lagom till säsongspremiären av Game of Thrones lansera sitt sjätte öl inspirerat av den omåttligt populära TV-serien. Det är en kraftfull gyllene ale som har fått jäsa tillsammans med druvjuice.

Ölet, som har fått namnet For the Throne, har en gyllene färg och en fluffigt vit krona. Det har en arom av kaprifol och smaken beskrivs som rostat korn med toner av päron och aprikos. Ett öl för kungligheter helt enkelt.

Vin för inbitna fans

Tidigare har bryggeriet gjort fem andra öl med samma inspirationskälla. Maltvinet Hand of the Queen, det ljusa belgiska ölet Queen of Seven Kingdoms, en fatlagrad stout som heter King in the North, ett belgiskt öl som heter Valar Morghulis och porter- och kriekblandningen Mother of Dragons.

Annons

Ölerna finns tyvärr inte att köpa i Sverige, men om man är ett inbitet fan kan ju en resa till USA inte vara för mycket begärt för att få läppja på lite For the Throne.

Game of thrones-vin som går att beställa på Systembolaget.
Game of thrones-vin som går att beställa på Systembolaget.

Sedan tidigare finns Game of Thrones-vin som fortfarande går att beställa på Systembolaget. Till exempel kan du få ett rödvin från Kalifornien som passar till grillade kötträtter av lamm och nöt för 179 kronor eller en vit Chardonnay för samma peng.

Annons

Om du nu har fått tag i en lämplig butelj, vad ska du dricka ölet ur?

Jo, en sejdel av metall med Starks sigill så klart.

Läs mer och köp sejdeln här (reklamlänk).

Läs mer:

6 drinkar för Game of Thrones-festen

9 tips till Game of Thrones-festen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons