Game of Thrones-drinkar med eld och is

Game of Thrones-drinkar med eld och is

Winter is here! Och så även Game of Thrones-drinkar som passar sista säsongen. En isdrink och en elddrink. Vem vinner slaget om tronen? Vem dör? Och vilken drink är godast?
12 april, 2019

Nu händer det!

Första säsongen av Game of Thrones hade premiär den 17 april 2011 och har sedan dess släppts i 207 länder och nominerats till 132 Emmys. Många har knappt lämnat tv-soffan sedan dess.

I sista säsongen avgörs slutligen kampen mellan is och eld. De riktigt inbitna fansen lär behöva något lugnande inför det stora avgörandet om vem som till slut får inta tronen. Och de andra kanske behöver något stärkande för att orka med alla analyser och diskussioner om vem som kommer att gå segrande ur striden och om det var rätt personer som dog eller låg med varandra i det senaste avsnittet.

Det behövs helt enkelt drinkar som är värdiga säsong åtta av Game of Thrones. Här är två drinkar, en eldig och en isig att avnjuta framför tv:n. Är du mest is eller är du mest eld?

Fram med shakern! For the Throne!

Fire Dragon

Du behöver:

3 cl Dragon Blood

6 cl konjak

3 cl Cointreau

3 cl citronjuice

is

Gör så här: Häll isen i en shaker. Mät upp 6 cl av konjaken och häll ner den över isen. Fyll på med 3 cl Cointreau. Dela en citron på hälften och pressa ut cirka 3 cl citronjuice rakt ner i shakern. Sätt på locket och skaka drinken så att alla ingredienser blandas. Häll upp drinken i ett martiniglas och toppa med 3 cl Dragon Blood.

Ice Dragon

 Du behöver:

6 cl Dragon Blood

2 cl Bols Blue

Sprite

is

Gör så här: Lägg isen rakt ner i glaset. Häll 3 cl Dragon Blood över isen. Fyll på med 2 cl Bols Blue för att skapa den blåa isiga färgen. Fyll upp med så mycket Sprite du vill ha. Rör om så att allt blandas.

Isig och eldig Game of Thrones-drinkar
Slå på ljud

 

Läs mer:

Avnjut sista säsongen med Game of Thrones-whisky i glaset

6 enkla drinkar till Game of Thrones-festen

Game of Thrones-öl lanseras lagom till sista säsongen