Fira World Gin Day på Stockholm Gin Fest 2019

Uppdatera din Gin & Tonic med frukter och bär!

Gillar du gin och tycker att Gin & Tonic är världens bästa drink? Ta då tillfället i akt och fira World Gin Day den 8 juni.
04 juni, 2019

World Gin Day är ett globalt firande som går av stapeln den andra lördagen i juni varje år. Här i Sverige anordnas dagen till ära för första gången Stockholm Gin Fest på Clarion Hotel Sign i Stockholm.

Festligheterna pågår mellan klockan 15 och 21 och gästerna får möjlighet att prova över 50 sorters gin från ett dussintal olika destillerier. Antingen rent eller i en G&T. Det finns även möjlighet att delta i workshops och privata provningar.

Pris och biljetter

Biljetterna kostar 270 kronor och då ingår inträde, garderob och provningsglas att använda och ta med hem. De första 150 gästerna får dessutom en goodiebag från Fever Tree. Dryckeskuponger köper man på plats. Åldersgränsen är 20 år (gäller även barn i barnvagn) och sista insläpp sker klockan 19:30.

Visste du det här om gin?

  • Gin är en destillerad spritdryck smaksatt med enbär. Namnet kommer från det nederländska ordet (och drycken) genever, som i sin tur kommer från latinets juniperus som betyder enbuske.
  • Genever, som är föregångaren till gin, uppfanns i Nederländerna i slutet av 1500-talet och användes från början som medicin för att behandla njurproblem, gallsten och liknande.
  • Idag produceras gin över hela världen, främst i England, men även i Sverige har vi flera destillerier som flerfaldigt prisbelönta Hernö Gin och Stockholms Bränneri.
  • Det finns flera olika sorters gin. Till exempel London Dry, Old Tom och Navy Strength. Det som skiljer sorterna åt är bland annat sötma, kryddning och alkoholstyrka.
  • Gin används huvudsakligen till drinkar som Gin & Tonic och Dry Martini, men kan även drickas rent – gärna med en stor isbit.

Recept med gin och tonic:

3 trendiga twister av Gin & Tonic

Gin & Tonic smaksatt med syren

Så gör du uppfriskande Gin & Tonic-glass

Gin & Tonic-gravad lax med inlagd gurka