Explorer lanserar Cosmopolitan på flaska

Expolorer lanserar färdigblandad Cosmopolitan på flaska.

Färdigblandade drinkar på flaska har blivit allt vanligare och efter klassiker som Mojito, Negroni och Sidecar lanseras nu SATC-favoriten Cosmopolitan!
20 mars, 2019

Drinken Cosmopolitan, även kallad ”Cosmo”, fick stort genomslag i tv-serien Sex and the City för några år sedan där den var huvudkaraktärernas återkommande favoritdrink.

Så smakar Cosmopolitan

En klassisk Cosmopolitan består av citronvodka, cointreau, tranbärsjuice och lime, vilket ger en frisk och bärig smak med balanserad sötma.

Drinken är egentligen inte särskilt svår att blanda hemma, men ibland kan det vara skönt med snabba genvägar.

Recept på Cosmopolitan >>

Explorer lanserar nu därför färdigblandad Cosmopolitan på flaska, redo att serveras och avnjutas. Det enda du behöver tänka på är att servera drinken väl kyld i ett coupette- eller martiniglas, gärna med lite apelsinze­­­st som garnityr.

– Med Explorer Cosmopolitan vill vi göra det enkelt att kunna servera en klassisk cocktail hemma – lika bra och god som om den vore skakad av en bartender, säger Caroline Grundström Senior Brand Manager för Explorer hos Altia Sweden.

Miljötänk i fokus

Den färdigblandade drinken kommer på PET-flaska, vilket ligger i linje med Explorers ambition att vara så skonsam mot miljön som möjligt. Tillverkning av PET-flaskor kräver lägre energiförbrukning och minskar utsläppen av växthusgaser med hela 45 %. Dessutom återvinns PET-flaskor i högre utsträckning än glasflaskor.

Explorer Cosmopolitan (nr 143) kostar 159 kr för 700 ml. Alkoholhalten ligger på 25 %.

Läs också:

O.P. lanserar färdigblandad drink på burk

Campari lanserar färdigblandad Negroni på flaska

Explorer har lanserat färdigblandad Cosmopolitan på flaska.

Explorer har lanserat färdigblandad Cosmopolitan på flaska.