Exklusiv vodka stöttar kampen mot HIV och AIDS

Exklusiv vodka stöttar kampen mot HIV och AIDS

Det polska vodkamärket Belvedere har i samarbete med den hyllade konstnären Laolu Senbanjo tagit fram en exklusiv flaska för att stötta kampen mot HIV och AIDS.
30 november, 2018

Belvedere är en exklusiv, polsk vodka som fått sitt namn efter Belweder Palace i Warszawa, som tidigare huserat polska kungar och presidenter.

Lagom till World AIDS Day 2018 den 1 december har Belvedere inlett ett samarbete med den hyllade konstnären Laolu Senbanjo. Laolu har designat en limiterad flaska för att stödja organisationen (RED) i kampen mot HIV och AIDS i Afrika.

Har samarbetat med Beyoncé

Laolu Senbanjo, vars personliga mantra är ”Everything is my canvas”, föddes i Nigeria och är idag bosatt i Brooklyn, New York. Han blev världskänd efter sin medverkan på Beyoncés album ”Lemonade” 2016, där han visade upp sina unika kroppsmålningar på världsstjärnan. Han har sedan dess jobbat med flera kända artister.

Beyoncé i body paint av Laolu Senbanjo.

Beyoncé i body paint av Laolu Senbanjo.

– Jag tillämpar min egen personliga design i allt jag gör, oavsett om det är ett modesamarbete, konstevent eller design av en flaska. När jag hittar ett nytt projekt, är mitt mål att utgå från den inre skönhet som redan finns och sedan använda mig av mina artistiska färdigheter för att göra varje projekt unikt. Genom mina projekt, blir mitt mantra bara större, säger Laolu Senbanjo.

Flaskans design

Flaskan har en flytande design med skarpa kanter som representerar vatten och vete, ingredienser som bidrar till smaken av Belvedere Vodka. Den kolfärgade utsidan hämtar inspiration från Yoruba-folket i Nigeria, som Laolu själv härstammar från.

– Jag utvecklade ett koncept baserat på Yoruba-mytologin. Det handlar om kopplingen mellan mig som konstnär och mitt projekt och hur det gör sig uttryck. Flaskdesignen kom från den inspirationen. För mig var det viktigt att börja med att undersöka vad det är som Belvedere står för och vad som är dess kärna, som det polska råget och det orörda och forntida vattnet. Flaskan är en blandning av just detta, säger Laolu Senbanjo.

Smak och doft

Vodkan har en svag doft av vanilj och mjuk grädde. Smaken är rund med en rik, sammetslen textur. Smaken av vanilj följs av en hint vitpeppar och kryddor, avslutningsvis finns en tydlig smak av mandel, grädde och paranötter.

Belvedere Vodka Limited edition finns tillgänglig exklusivt på utvalda cocktailbarer och via Systembolagets privatimport för 610,49 kronor.

Laolu Senbanjo har designat en flaska för Belvedere Vodka.

Laolu Senbanjo har designat en flaska för Belvedere Vodka. Foto: IBL