Edward Blom lanserar blommig högtidssnaps

11 sep, 2018 
AvRedaktionen
Edward Bloom lanserar högtidssnaps.
Den karismatiske gastronomen och kulturhistorikern Edward Blom har lanserat en egen snaps med namnet Edward Bloms Högtidssnaps.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Receptet till Edward Bloms Högtidssnaps tog han fram som en kärleksförklaring till sin fru Gunilla inför deras bröllop 2011. Målet var att den skulle falla alla 150 gäster i smaken, både vana snapsdrickare och de som inte brukar dricka snaps till maten. Det var viktigt att både män och kvinnor skulle uppskatta den och att smaken skulle förmedla romantik och fest.

Nu sprider Edward kärleken vidare när snapsen lanseras på Systembolaget i samarbete med Saturnus.

– Jag och Gunilla skålar fortfarande i vår bröllopssnaps vid högtidliga tillfällen. Främst för att den passar så bra till festligare förrätter och älskas av våra vänner, men även för att den får oss att minnas svår fantastiska bröllopsfest, berättar Edward Blom.

Smak och doft

Snapsen är blommig, aromatisk och mild, med en lätt beska på slutet. Några av ingredienserna är fläderblom, citronmeliss, rosmarin, rosenvatten och pors. Alkoholhalten är något lägre och ligger på 32 %.

Passar till

Snapsen passar perfekt till mat som traditionellt serveras vid högtider som jul, påsk och midsommar. Den passar även bra tillsammans med förrätter som sill, gravlax, ägghalvor, löjrom, kräftor, matjessilltårta och Toast Skagen. Testa även att använda snapsen som drinkingrediens!

Edward Bloms Högtidssnaps (nr 8055602) kostar 249 kr för 50 cl och finns i Systembolagets beställningssortiment.

Läs också: Edward Blom släpper maffig och mysig glögg

Edward Bloms Högtidssnaps tillverkas av Saturnus.
Edward Bloms Högtidssnaps tillverkas av Saturnus.
Edward Bloms njuter av sin egen Högtidssnaps.
Edward Bloms njuter av sin egen Högtidssnaps.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons