Baileys med smak av jordgubbsglass släpps i Sverige

18 mar, 2020 
Av
Baileys Strawberries & Cream
Gräddlikören Baileys släpper en smak som för tankarna till varma vår- och sommardagar. Nya Strawberries & Cream är precis så solig och god som det låter, lovar tillverkaren.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Jordgubbar med grädde kan vara något av det somrigaste som finns. För vem vill inte sitta och dingla med benen på en soldränkt brygga medan man äter en stor skål av det? Likörklassikern Baileys har tagit fasta på dessa konnotationer och lanserar nu en ny smak av just drömkombon jordgubbar och grädde.

En efterlängtad smak från Baileys

I väntan på de där härligt lata sommardagarna kan Baileys Strawberries & Cream vara vad som behövs. Produkten har redan tagit USA och stora delar av Europa med storm.

– Efter att ha överösts av produktförfrågningar efter lanseringen i USA, och även i Danmark, är vi mycket glada att kunna introducera Baileys Strawberries & Cream på den svenska marknaden, säger Malin Midhed, nordisk PR-chef hos tillverkaren Diageo. 

– Det är den perfekta drinken när du känner för något som är i harmoni med både våren och sommaren. Baileys Strawberries & Cream passar perfekt till desserten eller som ingrediens i en cocktail, tillägger hon.

Annons

Släpps i begränsad upplaga

Baileys finns sedan tidigare i en rad smaker så som kaffe, karamell, mandel och choklad. Den kan med fördel njutas med några bitar is eller som ingrediens i en mjölkdrink. Precis som namnet antyder innehåller likören mjölk vilket en eventuell allergiker behöver ta hänsyn till.

Baileys Strawberries & Cream kommer i en 700 ml stor flaska, har 17% alkoholhalt och kostar 249 kronor. Den kommer att säljas i begränsad upplaga i Systembolagets beställningsortiment från och med nu.

Foto: Baileys

LÄS MER:

7 fräscha brunchdrinkar – med och utan alkohol

Alkoholfritt alternativ till Systembolaget öppnar på stor matsajt

Dekorera vårens vackraste drinkar med blommor

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons