Ardbeg bygger nytt större destilleri

21 feb, 2018 
Den skotska ön Islay är känd för sin rökiga whisky. Nu meddelar Ardbeg, öns minsta destilleri, att ett helt nytt destilleri ska byggas för att möta den ökade efterfrågan av deras rökiga och torviga whisky.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ardbeg är kända för sin rökiga och torviga whisky.
Ardbeg är kända för sin rökiga och torviga whisky.

Passionen för Ardbegs rökiga single malt whisky har vuxit sig allt starkare sedan 1997 då destilleriet blev uppköpt av The Glenmorangie Company och öppnades igen efter att har varit stängt under några år.

Nu påbörjas arbetet med att bygga ett större destilleri, som ska säkerställa en stadig produktion som möter den ökade efterfrågan från Ardbegs hängivna fans.

Ardbegs destilleri ligger på den skotska ön Islay.
Ardbegs destilleri ligger på den skotska ön Islay.

– Vi är otroligt glada över framgångarna sedan 1997 och den växande passionen för Ardbegs whisky från alla fans över hela världen. Ardbeg har destillerat på Islay sedan 1815, och med ett nytt större destilleri kan vi låta nya generationer upptäcka och älska den rökiga Ultimate Islay Malt Whisky, säger Marc Hoellinger, vd och koncernchef The Glenmorangie Company.

Annons

Det nya destilleriet beräknas stå klart 2019 och dess design ska återspegla Ardbegs traditionella hjärta och själ. Istället för dagens två koppardestillat kommer det att finnas fyra, men trots stora förändringar förblir destilleriet öns minsta och dess prisbelönta whisky lika omsorgsfullt tillverkad som den varit i över 200 år.

Läs även: 7 saker som passar att äta till whisky

Choklad och ost passar bra till whisky.
Choklad och ost passar bra till whisky.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons