Apotekarnes årsmust 2018 – så smakar den!

01 nov, 2018 
AvRedaktionen
Varje år sedan 2013 har Apotekares släppt en limiterad julmust med hemlig smaksättning. Årets smak är ett möte mellan sött och salt.
Annons
Apotekarnes årsmust 2018 smakar lakrits!
Apotekarnes årsmust 2018 smakar lakrits!

Apotekarnes har för sjätte året i rad släppt en extra lyxig julmust med champagnekork. Tidigare år har tanken varit att man ska försöka att lista ut smaken på egen hand för att sedan kunna se det rätta svaret under en flik på flaskans baksida. I år är smaken utskriven på etiketten.

Alla smaker genom åren

Tidigare år har musten varit smaksatt med apelsin, mörk choklad, kardemumma, saffran och kanel. I år blev det ett möte mellan sött och salt när Årsmusten kryddades med lakrits.

Apotekarnes årsmust finns till försäljning i matbutiker i begränsad upplaga och kostar ca 29,90 kronor.

Annons

Serveringstips

All julmust bör serveras väl kyld och passar till klassisk julmat med lite sälta samt till söta bakverk som lussekatter och pepparkakor – gärna med ädelost. Årsmusten passar även alldeles utmärkt att avnjutas som den är.

Drinkar med julmust

Går det att blanda drinkar på julmust? Absolut, med det kräver sin finess. Då julmust har en väldigt signifikant smak kan den vara svår att blanda med olika spritsorter. Vi rekommenderar dig att prova dig fram. Testa till exempel att blanda musten med gin, Guinness eller Jägermeister. Via länken nedan får du fler tips och recept.

Apotekarnes julmust 2018 är kryddad med lakrits.
Apotekarnes julmust 2018 är kryddad med lakrits.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons