Apotekarnes årsmust 2018 – så smakar den!

Apotekarnes årsmust 2018 – så smakar den!

Varje år sedan 2013 har Apotekares släppt en limiterad julmust med hemlig smaksättning. Årets smak är ett möte mellan sött och salt.
01 november, 2018
Apotekarnes årsmust 2018 smakar lakrits!

Apotekarnes årsmust 2018 smakar lakrits!

Apotekarnes har för sjätte året i rad släppt en extra lyxig julmust med champagnekork. Tidigare år har tanken varit att man ska försöka att lista ut smaken på egen hand för att sedan kunna se det rätta svaret under en flik på flaskans baksida. I år är smaken utskriven på etiketten.

Alla smaker genom åren

Tidigare år har musten varit smaksatt med apelsin, mörk choklad, kardemumma, saffran och kanel. I år blev det ett möte mellan sött och salt när Årsmusten kryddades med lakrits.

Läs också: Känner du skillnad på julmust och påskmust?

Apotekarnes årsmust finns till försäljning i matbutiker i begränsad upplaga och kostar ca 29,90 kronor.

Serveringstips

All julmust bör serveras väl kyld och passar till klassisk julmat med lite sälta samt till söta bakverk som lussekatter och pepparkakor – gärna med ädelost. Årsmusten passar även alldeles utmärkt att avnjutas som den är.

Drinkar med julmust

Går det att blanda drinkar på julmust? Absolut, med det kräver sin finess. Då julmust har en väldigt signifikant smak kan den vara svår att blanda med olika spritsorter. Vi rekommenderar dig att prova dig fram. Testa till exempel att blanda musten med gin, Guinness eller Jägermeister. Via länken nedan får du fler tips och recept.

Recept: 5 enkla drinkar att blanda med julmust

Apotekarnes julmust 2018 är kryddad med lakrits.

Apotekarnes julmust 2018 är kryddad med lakrits.