10 trendiga teer det talas om just nu

13 jan, 2017 
AvSophia Genitz
Te är trendigt!
Pendeln har svängt från rabarber-grädd till grönt och elegant. Vi njuter hellre av en kopp hälsofrämjande te än takeaway-kaffe – samtidigt som finkrogar serverar te som del av en helhetsupplevelse.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Dragon Pearl, Formosa Jade och Gen Mai Cha … Bara namnen på många tesorter smakar bra på tungan. Och att teuniversum rymmer så mycket mer än English Breakfast har vi nog alla upptäckt vid det här laget.

Här är 10 teer det pratas om just nu:

1. Champagne-te

Lyxigt te smaksatt med champagne. Testa till exempel Rooibos Champagne från Sibyllans Kaffe & Tehandel. eller Jordgubb Champagne från Tehuset Java.

2. Oolong

Delvis jäst te, med en smak mittemellan grönt och svart te. Finns i olika kvaliteter varav det finaste heter imperial oolong.

3. Gen Mai Cha

Grönt te med rostat, ibland även puffat, ris. Serveras ibland på bättre sushirestauranger.

4. Long Jing eller Lung Ching

Kinesiskt grönt te med smak som påminner om rostade kastanjer. Tebladen känns igen på att de inte är hoprullade utan snarare tillplattade. Vacker färg och delikat arom ger ett te som gärna dricks under hela dagen. Anses lugna oroliga magar och håller tanken klar.

Annons

5. Assam

Riktigt starkt, svart te som anses vara ett morgonte. Smakar också bra med en skvätt mjölk.

6. Matcha

Proppat med antioxidanter är detta finmalda gröna te som i Japan används i bakverk, matlagning och dryck för dess näringsegenskaper och vackra gröna färg.

7. Sencha

Ett grönt, japanskt te som ångats, till skillnad från många kinesiska som rostas eller hettas upp i wok. Grönskande smak, dricks som det är, till lätta eller söta rätter.

8. First Flush Darjeeling

Te gjort på bladen från den första skörden efter vintern då plantan vilat några månader. Darjeeling anses vara det finaste svarta teet och första skörden ger ett ljust te som konnässörer väntar otåligt på, lite som vinentusiasterna som ser fram emot årets nya beaujolais.

9. Yunnan

Fylligt, aromatiskt och starkt svart te som också fungerar bra med några droppar mjölk.

10. Lapsang Souchong

Svart te som rökts över öppen eld. Serveras med fördel till salta eller kryddiga rätter och till ost.

Relaterade recept:

Bjud på lyxig afternoon tea med våra goda recept >>

Afternoon tea på Hotel Diplomat.
Afternoon tea på Hotel Diplomat.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons