Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Första bilderna på Yasuragis nya spa

22 maj, 2017 
AvAlva Fierro
Det japanska spa- och konferenshotellet Yasuragi i Nacka bygger om det populära badet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
8 härliga spa i och utanför StockholmBrand logo
8 härliga spa i och utanför Stockholm
Ibland behöver man bara komma bort och koppla av för en stund. Inte tänka på något annat än hur skön ryggmassagen är eller vilken av alla pooler man ska sjunka ner i. Vi har därför listat åtta härliga spa i, och strax utanför, Stockholm – perfekt för de som törstar efter återhämtning, vila och ro. Skepparholmen Nacka, Yasuragi, Njuta Spa, Rånäs Slott, Nynäs havsbad, Sturebadet och Downtown Camper.

Yasuragi på Hasseludden i Stockholm har sedan starten 1997 haft det japanska badet som en grundsten i sitt koncept och lockat många besökare som vill koppla av i en vacker och rogivande miljö.

Läs också: Yasuragi gör om sina hotellrum – och de blir helt fantastiska!

Nu ska den populära badanläggningen få sig ett ansiktslyft. Från maj månad och fram till oktober pågår en stor ombyggnation där fokus ligger på att skapa fler platser för avkoppling i lugn och ro.

Behandlingsrum, poolområde, lounge och omklädningsrum kommer att få ett nytt uttryck och man skapar även en avskild plats för den viktiga japanska tvagningsritualen.

Bakom den nya designen står DAP arkitektbyrå.

Läs också: 7 tips till dig som behöver åka på spa

– Här får vi verkligen betänka samspelet mellan människan och hennes fysiska miljö. Hur påverkar till exempel belysning, detaljer i materialval den taktila upplevelsen. I en så intim miljö är det viktigt att inte känna sig utelämnad. Det är ett drömprojekt för en arkitekt att få skapa en japansk upplevelse för detta varumärke som under 20 år kontinuerligt förfinat sitt koncept, säger Mats Hansson, kreativ chef och delägare på DAP.

Artikeln publicerades ursprungligen på vår systersajt Residence

 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons