Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

WEBB-TV: Kika in i designhotellet Pigalle!

05 sep, 2015 
AvCassandra Lundgren
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den här veckan hänger vi på Hotel Pigalle i centrala Göteborg. Hotel Pigalle är ett koncepthotell utöver det vanliga och som verkligen för tankarna tillbaka till 1900-talets Paris. Hotellet stod klart våren 2014 och består i dag av 38 unikt inredda rum där lyxiga materialval, handgjorda tapeter, gedigna tyger och platsbyggda möbler noga valts ut för att på olika sätt bidra till den franska lyxkänslan.

Här kan du titta och inspireras av det detaljrika hotellet!

Dubbelklicka för fullskärm.

pigalle3

Hotel Pigalle är ett samarbete mellan inredningsföretaget Spik Studios, med inredaren Anna Mähler i spetsen, och hotellkedjan Ess Hotell. ELLE Decoration träffade Anna Mähler samt en av delägarna i Ess Hotell – Carl Lundgren.

pigalle2
pigalle5

Hotellkedjan Ess Hotell, som även äger destinationshotell som Ystad Saltsjöbad och Falkenberg strandbad, ville ge Göteborg ett eget boutique hotell. I Palace-huset i Centrala Göteborg började resan mot just det för drygt åtta år sedan. – Det här projektet har varit väldigt roligt och har sin plats i mitt hjärta. Jag är stolt över helheten i det här hotellet, säger Anna Mähler.

Annons

pigalle4

– Det ska vara som en liten oas. När man kommer hit ska man känna någonting annat och när man har gått härifrån ska man inte veta exakt vad det är, utan bara känna att man vill komma tillbaka, säger Carl Lundgren, delägare i Ess Hotell.

pigalle1

För mer inspiration, besök Hotel Pigalles hemsida, Spik Studios och Ess Hotell.

Du kan även passa på att njuta av ytterligare ett eller flera inspirerande hem genom att prenumerera på ELLE Decorations Youtubekanal.

Vill du redan nu vill ta del av fler inspirerande hem och miljöer kan du kika in i en magisk våning i Göteborg som team Sarah Widman stylat från topp till tå eller kika in hemma hos bloggaren, författaren och skribenten Sandra Beijer.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons