Vårens nyheter på Ikea 2020 – se de nya bilderna

vårens nyheter i april på ikea 2020

Vårens andra släpp av nyheter på Ikea är här och de ger oss en försmak av sommarens härliga färger och mönster. Se de inspirerande bilderna och spana in nyheterna som lanseras hos möbeljätten i april!
03 mars, 2020

Avkoppling, belysning och färgfest – det finns något för de flesta inredningssmaker och livsstilar när Ikea lanserar sitt andra släpp av nyheter för våren 2020. Ett särskilt fokus ligger på textilierna som bjuder på såväl tropiska som grafiska mönster på allt från sängkläder och mattor till gardiner.

Som en motpol till alla lekfulla färger och mönster finns det flera nya inredningsdetaljer som går i den minimalistiska skandinaviska stilen, bland annat lampserien Simrishamn. De nya lamporna går i trendigt opalglas och krom och finns som både tak-, golv- och bordslampa.

Hållbara nyheter från Ikea våren 2020

En annan höjdpunkt bland vårnyheterna är alla produkter som tagits fram på ett mer hållbart sätt. Dessutom fortsätter naturmaterialen att vara en stor trend. Hos Ikea syns bägge delar i lampserien Misterhult som formgivits av Emma Olbers, som nyligen utsågs till årets designer på ELLE Decoration Design Awards.

Lamporna är designade för att ha ett så litet klimatavtryck som möjligt. Därför är de gjorda av den bambu som annars brukar slängas, vilket har gjort att man har kunnat ta vara på mer än dubbelt så mycket från varje bambuplanta än vad man tidigare gjort. Bambulampan ger ett mjuk ljus som gör hemmet snäppet mysigare.

Säsongens allra trendigaste material, rotting, syns hos möbeljätten i det handvävda tidningsstället Buskbo. Ikeas satsning på mer hållbar inredning tar också form i den nya bomullsmattan Tiphede som tillverkats helt i återvunnen bomull av Ikeas eget produktionsspill. Flera av textilnyheterna har dessutom tagits fram i samarbete med sociala företag som skapar arbete för kvinnor.

Ikeas satsning på produkter och möbler för avkoppling syns i en ny vilfåtölj och i mustiga, dämpade kulörer som bidrar till en harmonisk och lugn känsla i hemmet både i vår och under resten av året.

Vårens andra släpp lanseras på Ikea i april 2020, se det första släppet här.

Läs mer:

Ikea lanserar kollektionen Botanisk – för odling i hemmet

Smygkika på nya Ikea-katalogen – se de första bilderna här

Ikea lanserar kollektion för katter och hundar