Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

Värdera och sälj gamla Ikea-möbler – till Ikea

13 okt, 2020 
sälj gamla ikea-möbler till Ikea
Har du gamla Ikea-möbler hemma som du inte längre har användning för? Nu kan du värdera dem online och sedan sälja dem tillbaka till Ikea. Läs allt om det nya konceptet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 INREDNINGSTRENDER I HÖST – ENLIGT VÅRA DANSKA FAVORITERBrand logo
5 INREDNINGSTRENDER I HÖST – ENLIGT VÅRA DANSKA FAVORITER

Efter lanseringen av Ikeas första second hand-butik kommer nu ytterligare ett initiativ som ska göra möbeljätten och inredningsbranschen mer cirkulär. Under årets Black Friday kommer Ikea att lansera ett verktyg som gör det möjligt att värdera sina gamla Ikea-möbler, för att sedan, om man vill, sälja dem tillbaka till varuhuset.

Konceptet kommer att finnas i 28 länder, däribland Sverige, och är ett initiativ för att uppmuntra fler till ett hållbart förhållningssätt till inredningen i hemmet.

Pax garderob från Ikea
Nu kan du värdera och sälja dina gamla Ikea-möbler tillbaka till möbeljätten. Foto: Ikea

Sälj tillbaka möbler till Ikea – så fungerar det

Redan i dag köper Ikea tillbaka begagnade Ikea-möbler på alla de svenska varuhusen, men för att göra processen än mer smidig för kunderna lanseras nu ett nytt digitalt verktyg.

Annons

Det digitala verktyget ska göra det enklare att ta reda på vad möblerna är värda redan innan man säljer möblerna eller besöker varuhuset. Verktyget består av ett formulär som efter att det fyllts i ger ett prisförslag. Kunder får sedan ta med prisförslaget och möbeln till varuhuset där det besiktas och en slutlig värdering bekräftas. Beroende på skicket på möbeln kan värderingen bli upp till 40 procent av ursprungspriset.

Soffan Ektorp och soffbordet Stockholm från Ikea
Nu kan du sälja (och fynda!) second hand-möbler på Ikeas varuhus. Foto: Ikea

De som säljer en möbel får ett presentkort med obegränsad giltighetstid att använda på inredning, mat eller service på Ikea-varuhusen. Under kampanjperioden får medlemmar i Ikeas kundklubb Family tillbaka det dubbla värdet för sina sålda möbler.

Annons

Ikeas nya kampanj #BuyBackFriday

Kampanjen går under hashtaggen #BuyBackFriday och pågår mellan den 23 och 29 november. De möbler som säljs tillbaka till Ikea kommer sedan att säljas vidare på en second hand-avdelning i fyndhörnan i varuhusen.

Strandmon fåtölj från Ikea
Tröttnat på Ikea-fåtöljen? Ge den nytt liv – och få pengar att använda på Ikeas inredning, mat och service! Foto: Ikea

– Vi erbjuder kunderna en mer hållbar lösning för möbler de inte längre behöver. Därmed tar Ikea ännu ett steg mot sitt mål att inspirera fler att leva ett mer hållbart liv inom planetens gränser, samtidigt som vi banar väg för att kunna ställa om från en linjär till en cirkulär affärsmodell, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef på Ikea Sverige, i ett pressmeddelande.

Läs mer:

4 miljövänliga sätt att uppdatera dina möbler och kök från Ikea

Julen 2020 på Ikea är här – se vinterns nyheter

Från 1950 till 2021: Nu kan du titta i alla Ikea-kataloger online

Annons