Artikeln innehåller reklamlänkar

Vackra vaser i trendiga naturnära nyanser

Fina vaser att inreda med 2020

Fyll hemmet med vackra blommor – men glöm inte den ståtliga vasen! ELLE Decoration ger dig 15 tips på vaser som piffar till hemmet på ett kick.
30 mars, 2020

Maffiga buketter i all ära, men nu är det faktiskt hög tid för de ståtliga vaserna att få minst lika mycket kärlek som den grönskande blomsamlingen. Med allt från handgjorda exemplar till lekfulla vasformer du vill samla på rad – vårens vasgarderob är ett konstverk i sig. Hög, låg, bred, smal – nu låter vi vasen ta för sig vid alla tillfällen! Plocka säsongens första blommor och skapa rummets vackraste blickfång.

Bygg din vasgarderob

Naturfärgat är en av säsongens mest trendigaste nyanser och det tar plats även i dekorativa vaser. Det känns klassiskt och stilfullt men med lekfulla former och mönster blir det även till en iögonfallande detalj där hemma. Tips! Placera flera vaser i samma färgskala, men med olika former och material, tillsammans för extra effekt.

Spana in 15 av säsongens finaste vaser:

1. Vas, Hay

Mönstrad magnifik vas från Hay med ett mixat mönster i brunt och vitt. Denna är perfekt för vårens vackra blomkvistar eller ett fång av brudslöja. Finns att klicka hem här. (länk till Tradedoubler.com)

2. Glasvas, Iittala

Den ståtliga Aalto-vasen från Iittalas serie Linen. Denna vas i en fin nyans av grå/beige passar fint tillsammans med tjusiga tuplaner. Finns att klicka hem här. (länk till Adtraction)

3. Vas, H&M Home

Rustik vas i 100 % marmorerad sten från H&M Homes premium collection. Hårt möter mjukt fick helt plötsligt en ny betydelse! Addera vacker blomster eller torkade blommor för en cool kontrast. Finns att klicka hem här. (länk till Apprl)

4. Vas, Lousie Roe

Munblåst glasvas från Louise Roe med inspiration från en slipad ädelsten. Finns att klicka hem här. (länk till Tradedoubler.com)

5. Vas, Kähler

Skulpturell vas från Kählers serie Kontur med en vacker naturnyans och matt yta.  Finns att klicka hem här. (länk till Adtraction)

6. Vas, Ferm Living

Unik vas med en form inspirerad av ett snäckskal från Ferm Living. Denna vas gör sig fin både med och utan blommor. Finns att klicka hem här. (länk till Adtraction)

7. Vas, House Doctor

Rund och handgjord vas i rund design med ett spännande mönsterspel från Houser doctor. Finns att klicka hem här. (länk till Tradedoubler.com)

8. Vas, Kristina Dam

Den mindre vasen Dome från Kristina Dam är en liten och härlig vas i stengods. Placera den tillsammans med vaser i olika storlekar för ett effektfullt och dekorativt inslag. Finns att klicka hem här. (länk till Tradedoubler.com)

7. Vas, Menu

Hög vas i beige från Menu. Finns att klicka hem här. (länk till Adtraction)

8. Vas, H&M Home

Vas från H&M Home i mönstrat glas. Finns att klicka hem här. (länk till Apprl)

9. Glasvas, Serax

Glasvas med spännande form från Serax. Finns att klicka hem här. (länk till Tradedoubler.com)

10. Vas, Leonardo

Vasen Colletto från Leonardo har två vackra delar, en i rökfärgat kristallglas och den översta i trä. Finns att klicka hem här. (länk till Adtraction)

11. Vas, Marimekko

Exklusiv handblåst glasvas från Marimekko. Finns att klicka hem i stor storlek här (länk till Adtraction) och i mindre storlek här. (länk till Adtraction)

12. Vas, Åhléns

Liten vas med dekorativt mönster från Åhléns som finns i olika uttryck. Denna finns här (länk till Adtraction) och den andra finns här. (länk till Adtraction)

13. Vas, H&M Home

Stenvas från H&M Home med lekfullt uttryck. Välj att addera en blombukett av brudslöja eller liknande ”täta” blommor som ger vasen en frisyr. Finns att klicka hem här. (länk till Apprl)

14. Vas, Lucie Kaas

Hög grå vas från Lucie Kaas med dekorativa kanter. Finns att klicka hem här. (länk till Tradedoubler.com)

15. Vas, Vitra

Den minsta versionen av den molnliknande vasen Nuage från Vitra finns att fynda på season sale. Finns att klicka hem här. (länk till Adtraction)

LÄS MER:

10 klassiska och lyxiga doftljus du aldrig tröttnar på

14 snygga detaljer som uppdaterar hemmakontoret

11 detaljer som sätter stilen i det stilrena köket