Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

Utställning: Grcic visar framtidsvision på ArkDes

27 okt, 2014 
AvAbrar Hussain
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

konstantin-grcic-utstallning-panorama-arkdes-stockholm

Imorgon öppnar formgivaren Konstantin Grcics stora utställning Panorama på ArkDes i Stockholm. Redan i kväll kan besökare höra honom berätta om sina inspirationskällor och framtidsvisioner, läs mer här.

Den sympatiske Grcic tillhör designvärldens verkliga nyskapare. Hans möbler och lampor för tillverkare som Vitra, Flos, Magis är ofta resultat av nya sätt att ta sig an material och tillverkningsprocesser – en sorts utforskande av massproduktionens möjligheter.

Utställningen, som tillkom på initiativ av Vitra Design Museum, täcker in tjugo år av hans arbete, men Grcic har gjort en poäng av att den inte ska vara ett retrospektiv. Istället har den fokus framåt, mot frågeställningar och problem som vi snart kan komma att stå inför. Vissa är redan här, som det snabbt växande behovet av bostäder i våra storstäder.

­– Jag vill att besökarna ska reflektera över framtiden, men jag försöker inte definiera något tidsperspektiv. För mig är det intressant att se på framtiden som att den redan är här. Vi kan inte skjuta fram lösningarna på dagens problem.  Ett bra sätt att förhålla sig till framtiden är att ta sig an den lite i taget.

Konstantin Grcic – Panorama, 28 oktober 2014 – 11 januari 2015, ArkDes, Skeppsholmen, Stockholm.

Annons