Artikeln innehåller reklamlänkar

Utemöbler och prylar för att skapa en lantlig känsla

Utemöbler och prylar för att skapa en lantlig känsla

Vill du ta hem del av Gotland till uterummet i sommar? Fånga torpkänslorna med klassiska möbelgrupper i trä och användbara detaljer. ELLE Decoration listar 11 tips!
08 maj, 2020
7 inredningstips från Caroline Winbergs hem
Slå på ljud

 

Mer torpkänslor åt alla! Låt Gotland och lantliga känslor tar över uterummet i sommar. Men hur? Fånga rätt tema med utemöbler i trä och användbara detaljer som passar det hemtrevliga temat. Vad sägs som att duka upp långbord i ladan, dricka morgonkaffet i bersån och spendera timmar med att rota runt ute i trädgården? ELLE Decoration ger shoppingtips på klassiska alternativ som är värda att spana in.

Duka långbordet med linneduk, nyplockade blommor och sommarkvällens middag. Vi hämtar inspiration från ELLEs bloggare Elsa Billgren som är en mästare på att få till drömlik känsla i hennes lada på Gotland.

11 shoppingtips till det lantliga uterummet

1. Diskställ

Rostfritt diskställ till uteköket, check! Spana in Hortwave dish rack med design av Leon Ransmeier för Hay. Finns att klicka hem här.  (länk till RoyalDesign)

2. Porslinskål

Låt porslinet gå i odlingstema och duka upp med serien Cabbage från Bordallo Pinheiro. Finns att klicka hem här.  (länk till butik)

3. Trädgårdsredskap

Håll hårt i trädgårdsredskapen när du investerar tid i din trädgård. Få fart på odlingen med redskap från Kent & Stowe. Finns att klicka hem via Arket. (länk till Arket)

4. Vattenkanna

Svart och stilren plåtkanna för sommarens vattenrundor. Denna med dekorativt handtag kommer från Ernst. Finns att klicka hem här.  (länk till RoyalDesign)

5. Träbord

Stilfulla trädgårdsmöbler med ihopfällbar funktion! Bordet BM1771 är formgiven av Børge Mogensen för Carl Hansen. Finns att klicka hem här.  (länk till Nordiska Galleriet)

6. Tillhörande bänk

Missa inte den tillhörande bänken BM1871 för en komplett möbelgrupp. Design av Børge Mogensen för Carl Hansen. Finns att klicka hem här. (länk till Nordiska Galleriet)

7. Stråhatt

Hårt trädgårdsarbete kräver en fin stråhatt med skyddande egenskap! Spana in denna stråhatt från Arket som finns att klicka hem här. (länk till Arket)

8. Passande porslin

Varför inte servera frukost, lunch och middag på den klassiska porslinsserien Ostindia från Rörstrand. Upptäck serien och klicka hem denna tallrik här. (länk till butik)

9. Möbelgrupp

Klassisk möbelgrupp att spara år efter år, serien Flux med design av Herman Studio för Skagerak. Stolen finns att klicka hem här (länk till Nordiska Galleriet) och bordet finns här. (länk till Nordiska Galleriet)

10. Klassisk utemöbel

En lyxig klassiker känd som Ormbunks-soffan från Byarums bruk är en investering som håller år efter år. Soffan finns att klicka hem här. (länk till Länna Möbler)

11. Pall

Trolla fram extra sittplatser med en klassisk vikstol. Den här pallen från Ikeas sommarserie Solblekt är säsongens köp! Pallen finns här. 

Foto: Elsa Billgren

LÄS MER:

Inred uteplatsen med textilier – 14 snygga köp

8 snygga parasoll till uteplatsen 2020

Grillfest i trädgården – här är 9 bra kolgrillar