Artikeln innehåller reklamlänkar

Utebelysning som förlänger sommarkvällarna – 15 tips

Utebelysning som förlänger sommarkvällarna

Än är inte balkong- och uterumssäsongen över. Förläng de ljumma höstkvällarna med utebelysning som både är snygg och bidrar till en mysig stämning. Här listar vi 15 köptips – vilken blir din favorit?
24 augusti, 2018

Vi njuter fortfarande av relativt varma dagar och kvällar, men solen går ner allt tidigare. Vill du kunna äta middagen utomhus eller njuta av kvällstéet på balkongen? Genom att addera några ljuskällor får du inte bara mer ljus – din uteplats kommer garanterat att bli ett snäpp mysigare på köpet.

Förläng sommaren med ljusslingor, lyktor och lampor på uteplatsen. Välj färg, några stora ljuskällor, flera små eller mixa fritt enligt smak och tycke. Här listar vi 15 fina alternativ till såväl balkongen som uteplatsen:

1. Ljusslinga med glödlampor, Ellos Home

 

Svart ljusslinga som går att använda såväl inom- som utomhus. Slingan mäter 4,5 meter och har 10 LED-lampor. Fin både runt balkongräcket och upphängd ovanför matplatsen. Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

2. Ljuslykta Lotus, Design House Stockholm

 

Lys upp i ditt uterum med den här stilsäkra ljuslyktan som finns i svart och vitt. Lyktan går att hänga upp eller ställa på balkongbordet och ger ett mysigt sken. Läs mer och köp här (länk till Adtraction).

3. Fishtrap ljuslykta, Muubs

Ljuslykta i naturfärgad bambu – fin såväl på uteplatsen som inomhus under vinterhalvåret. Läs mer och köp här. (länk till Tradedoubler.com)

4. Flerfärgad ljusslinga, Clas Ohlson

Sätt färg på balkongen eller uteplatsen med den här ljusslingan! Slingan har tio lampor i olika färger och är gjord för både utomhus- och inomhusbruk. Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

5. Risboll slinga, Star Trading

Mångsidig ljusslinga med vita tyglyktor som liknar rispappersbollar. Slingan har tio LED-ljuskällor som bidrar till en mysig oas på balkongen, uteplatsen eller altanen oavsett om det är vardag eller fest. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

6. Solcellslampa rotting, Star Trading

Rund solcellslampa som lyser upp ordentligt i höstmörkret. Finns i två storlekar. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

7. Lantern Ova, House Doctor

Addera en ljuskälla utomhus i form av en mångsidig lykta. Den här varianten i rotting gör sig fin placerad såväl på golvet som upphängd. Läs mer och köp här. (länk till Awin.com)

8. Ljusslinga, Granit

Silverfärgad ljusslinga med 200 små LED-ljuskällor som ger ett varmt sken. Lys upp i fönsternischen, på det dukade bordet eller varför inte placera den i en vas för en DIY-lampa? Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

9. Glasvas/lykta, Ernst

Låt vasen få ytterligare ett användningsområde! Genom att placera en ljusslinga i din vas får du en vacker bordslampa till uteplatsen om kvällen. Den här vasen i glas bidrar till en mysig stämning. Läs mer och köp här. (länk till Tradedoubler.com)

10. Uppladdningsbar lampa, Fatboy

Rund LED-lampa med stilrent hänge i grått. Lampan är gjord för utomhusbruk och går att hänga upp eller placera på golvet eller ett bord. Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

11. Wickerwork ljuslykta, Nordal

Flätad rotting är en klassiker på uteplatsen, även om det kräver lite mer omsorg. Den här korgliknande lyktan i rotting ger en fin touch till uteplatsen. Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

12. Panel ljuslykta, House Doctor

Grå, stilren ljuslykta tillverkad i järn. Sprider ett behagligt sken och är lika fin inomhus när det är för kallt för att umgås ute. Läs mer och köp här. (länk till Tradedoubler.com)

13. Sikim LED-ljusslinga, Jotex

En stilren ljusslinga som kan användas både inom- och utomhus kommer aldrig att bli överflödig. Den här varianten finns som helvit och med vita, grå och svarta bollar. Läs mer och köp här. (länk till Awin.com)

14. Aleta ljuslykta, Broste Copenhagen

Lykta tillverkad i naturfärgad bambu och med innerdel i glas för ett ljus. Sprider gott om ljus och är tidlös tack vare sin stilrena design. Läs mer och köp här. (länk till Tradedoubler.com)

15. Ljuslykta med solceller, Star Trading

Den här ljuslyktan ger en romantisk, varm känsla till uteplatsen med sitt mjuka sken. Lyktan är tillverkad i glas och har en solcellsslinga i samt ett handtag som gör den enkel att hänga upp. Läs mer och köp här (länk till Ellos).

Läs mer:

Höstfixa balkongen – 5 inspirerande tips

12 kreativa sätt att inreda med ljusslingor utomhus

Höstplantera på balkongen – 3 enkla steg

Så tar du hand om dina utemöbler