Unikt sommarhus till salu – nu kan du bo i en egen 1800-talskvarn

19 jul, 2017 
Drömmer du om ett eget sommarhus i Sverige? Nu kan du flytta in i en kvarn från 1800-talet som har potential att bli ett riktigt drömboende.
Annons

Ett sommarboende utöver det vanliga ligger ute till försäljning på Öland. I närheten av Borgholm säljs nu Strandtorps kvarn som byggdes redan i mitten av 1800-talet.

Den röda kvarnens fyra våningar rymmer i dagsläget två sovrum, ett allrum och ett kök med matplats. Runt hela kvarnen sträcker sig en två meter bred altan och vyn från det unika sommarstället är svårslagen med en vidsträckt utsikt över Kalmarsundet. En kilometer bort ligger en badbrygga och en egen båtplats.

Ursprungligen låg Strandtorps kvarn i Kvarnmarken i Borgholm, men år 1899 köptes den upp och förflyttades till sin nuvarande plats. Tomten som kvarnen står på i dag är 13 000 kvadratmeter och innehåller flera fornlämningar.

Annons

Kvarnen var i drift fram till 1930-talet, men förvandlades sedan till en sommarstuga av den förre moderatledaren Yngve Holmbergs far. Under 1970- och 80-talet drev Yngve Holmbergs fru Inga ett kafé i kvarnen och den fick då namnet ”våffelkvarnen”. Kafét drevs senare av deras dotter, men lades ner 2012.

Utropspriset för sommarhuset ligger på 1 395 000 kronor. Mäklaren Kjell Jakobsson berättar att omkring 80 familjer hittills kommit för att se kvarnen och att många varit nyfikna på den – och vi förstår varför.

Fler bilder och mer information hittar du här

Kika in i kvarnen:

Alla foton: Diakrit för Svensk fastighetsförmedling 

Annons
Annons