Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Årets färg är ultraviolet – 3 tips för trendkulören

29 jan, 2018 
Mitt i all säsongsbetonad trendrapportering släppte Pantone nyheten om årets färg. Och färgen som gäller 2018 är definitivt ingenting för de fega.
Annons

Pantones färg för 2017 var greenery – en pigg, färgstark och knallig grön. Och visst att gröna toner var en stor del av trendåret, men greenery tolkades på flera sätt och vi såg nyanser i allt från ljust grågrönt till mörka skogsfärger.

För 2018 har Pantone utsett en ny årets färg och även denna gång är det en färg med attityd: Ultraviolet.

Pantones ultraviolet 18-3838 beskrivs som en komplex nyans av lila som drar åt det kalla hållet och för tankarna till utomjordiska galaxer, mystik, andlighet och kreativitet.

Att inreda med lila kan kräva lite extra tanke, men när det väl blir rätt kan det bli riktigt snyggt. Här är tre tips på hur du kan inreda med 2018 års trendfärg – som huvudroll eller inspiration.

1. Matcha med andra kulörer

Då lila innehåller både varma och kalla pigment finns det många sätt att matcha färgen. Den modiga kan kombinera ultraviolet med andra lila nyanser eller andra starka kulörer.

Annons

För den som önskar en mer diskret palett i hemmet kan ultraviolet med fördel kombineras med svarta, grå eller beige toner.

2. Framhäv dina material

Förutom andlighet, mindfulness och kreativitet associeras lila med kungligheter och rikedom. Därför går lila nyanser bra ihop med lyxiga ytor och material, så som guld och silver.

3. Tolka trenden på ditt sätt

Vävd matta i naturfärg
Foto via: Queensland homes

Precis som med alla trender går årets färg att tolka precis som du vill. Känner du inte för att gå all in med ultraviolet kan du alltid inspireras av 2018 års färg.

Små doser i detaljer är rätt väg att gå om du gillar färgen lite lagom. Du kan också utgå från ultraviolet, men leta dig vidare på spektrumet och hitta en nyans som känns mer du. Djupa plommontoner eller ännu mörkare? Eller varför inte ljus lavendel eller till och med en grå färg med lila pigment?

Annons

Läs mer:

Annons