Artikeln innehåller reklamlänkar

Tyngdtäcken är en snackis! Här kan du köpa dem

Tyngdtäcke i butik i olika tyngder

Alla pratar om tyngdtäcken – men vad är det egentligen bra för? Här reder vi ut vilka fördelarna är och tipsar om åtta modeller med olika tyngder som du kan hitta i butik just nu.
08 januari, 2020

Tyngdtäcken är helt klart en snackis just nu – men vad är det egentligen? Jo, precis som det låter: Ett täcke som väger lite extra. Täcket har insydda tyngder som ska skapa ett lätt och behagligt tryck mot kroppen – som påminner om en härlig massage. Det i sin tur ska bidra till minskad stress, bättre sömn och få din andning att bli lugnare. Så, om du har svårt att sova om nätterna så kan det vara värt att testa ett tyngdtäcke!

Hur mycket ska ett tyngdtäcke väga?

Är du sugen på att köpa ett tyngdtäcke så är det viktigt att välja rätt vikt – då det finns olika riktlinjer att hålla sig inom. Rekommendationerna är att välja ett täcke som väger runt tio procent av din kroppsvikt. Alltså – om du väger 70 kilo ska du ha ett täcke som väger sju kilo.

Här kan du köpa tyngdtäcken – från 5 till 13 kilo

Tyngdtäcke från Cura som innehåller små påsar med kiselpärlor, väger fem kilo. Här kan du köpa det (länk till Åhlens).

Tyngdtäcke från Jotex som är fyllt av kiselpärlor och har yttertyg av ekologiskt bomull, väger fem kilo. Här kan du köpa det (länk till butik).

Tyngdtäcke från Hemtex som är fyllt av glaskulor och har yttertyg av bomull, väger fem kilo. Här kan du köpa det (länk till Hemtex).

Tyngdtäcke från Jotex som är fyllt med kiselpärlor och har yttertyg av bomull, väger sju kilo. Här kan du köpa det (länk till butik).

Tyngdtäcke från Cura som har sju olika lager, väger sju kilo. Här kan du köpa det (länk till Ellos).

Tyngdtäcke från Jotex som är fyllt med kiselpärlor och har yttertyg av bomull, väger nio kilo. Här kan du köpa det (länk till butik).

Tyngdtäcke från Hemtex som är fyllt med glaspärlor, väger nio kilo. Här kan du köpa det (länk till Hemtex).

Tyngdtäcke från Cura som är fyllt med kiselpärlor, väger 13 kilo. Här kan du köpa det (länk till Åhlens).

Läs mer:

Linne, silke och bomull – 10 sängkläder för alla smaker