Trendspaning: Så målar vi våra hem 2018

När Alcro nu presenterar sin nya färgkollektion ad.18 ser vi färgtrenderna som gäller 2018. Och enligt dem är det mörka kulörer, pigga pasteller och jordiga toner som gäller för hemmet i år.
01 februari, 2018

I samband med att målarjätten Alcro släpper nya kulörer får vi även en bättre inblick i vilka färger som gäller den närmaste tiden. Nu har den nya färgkollektionen, som har fått namnet ad.18, presenterats och det finns några tydliga trender för hur vi ska färgsätta våra hem – Lemon Crisp, Dark Wood och Desert Sunset.

Alcros nya färgkollektion ad.18 har presenterats

– Utifrån en gedigen research inom en mängd olika områden, från mode och inredning till mat och konsthantverk, har Alcros kulörexperter identifierat tre trender som kan komma att prägla våra hem de närmaste åren. Varje trend inom ad.18 är representerad av fem olika Alcrokulörer, noggrant utvalda för att harmonisera tillsammans på väggar, tak, snickerier och möbler, säger Ylva Boon Widegren PR- och kommunikationsansvarig Alcro.

Lemon Crisp – kulören med inspiration från citrusfrukter

Första trenden, Lemon Crisp, är en lite djärvare variant på de vita och ljusgrå nyanserna som vi sett de senaste åren. De lite gräddiga färgerna har inspirerats av citrusfrukter och skira gröna toner.

Vägg målad i nyansen Toddy och listen i Kalk.

Dark Wood – färg med en mörk elegans

En skarp kontrast till Lemon Crisp är den mörka och eleganta Dark Wood som har inspirerats av renässansmålningar, brittiska dandyn och 1970-talets Italien. En underbar mix, tycker vi!

Vägg målad i Smoking, väggmålningen går i färgerna Oktan, Chicken Coop, Brownie och Blåstång.

Desert Sunset – nyans som för tankarna till solnedgångar

De varma färgerna som påminner om solnedgångar i öknen har fått det talande namnet Desert Sunset. Denna trend visar på flera olika röda färgskiftningar och brunbrända nyanser.

Spana in alla nyanser i ad18 på Alcros hemsida. 

FOTO: JONAS INGERSTEDT/ALCRO STYLIST: DENNIS VALENCIA

Läs mer:

Så ska du måla sovrummet – för bättre sömn

Glöm väggarna – målade tak är den nya trenden

Dags att måla om? Här är färgerna som höjer bostadens värde

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION: