Trendspaning i Köpenhamn: 3 Days of Design

Trendspaning i Köpenhamn: 3 Days of Design

3 days of Design i Köpenhamn har på några få år vuxit till en verklig designfestival som engagerar alla inredningsintresserade i staden och lockar långväga besökare.
22 augusti, 2018

Inredningsglädje från golv till tak när Jaime Hayón visar samarbete med &tradition.

Stilfullt hos Erik Jorgensen: dagbädd Delphi, design Studio Hannes Wettstein, litet bord Piccolo Wood, design Ernst & Jensen, bord EJ 65 med marmorskiva, design Foersom & Hiort-Lorentzen.

En elegant arrangerad tavelvägg hos Ferm Living, som kombinerar trendkänslighet med danskt hygge.

Niels Strøyer Cristophersen på trendiga Frama, bjöd in till sitt eget hem – en sakral miljö med stämningsfull färgsättning.

Fritz Hansen är förstås mest kända för sina möbler, framförallt klassikerna av Arne Jacobsen, men har sedan några år tillbaka en accessoar-kollektion som ständigt utökas med nya föremål av samtida designer.

Paul Henningsen designade klassikern Kotten, eller Artichoke (kronärtskocka) som den kallas på engelska, 1958 till restaurangen Langelinie Pavillonen i Köpenhamn. Lampan är uppbyggd av 72 metallblad som skärmar av och sprider ljuset, tillverkas av Louis Poulsen.

Gröna växter är fortfarande en stark trend i inredningsvärlden, här hos Menu. Fåtöljen Knitting chair designades redan 1951 av Ib Kofod Larsen. Då gjordes den bara i en begränsad upplaga och den har sedan dess varit eftertraktad av samlare. Nu relanserar Menu den ikoniska möbeln.

Formgivaren Mia Lagerman har jobbat länge för stora företag som Ikea, Fritz Hansen och Skagerak. Vid sidan av det gör hon även unika objekt, som de fina transparenta skåpen som hon visade i sin studio.

Montana Free är ett helt nytt fristående hyllsystem designat av Jakob Wagner för Montana.

Visst kan man skapa en arbetsplats som är lika mysig som ett hem. Inredningsdesignern Natalia Sánchez använde möbler och prylar från Muuto för att inreda arbetslokalen Nomad i Köpenhamn.

Stelton presenterade bland annat en serie nya produkter formgivna av Sir Norman Foster.