Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Trendspaning: Borstade och matta metaller – 12 shoppingtips

11 apr, 2019 
AvNina Nyström
Guld, silver, mässing – sällan har så många olika metaller varit trendiga samtidigt. Nytt och hett är däremot ytan – vi ser allt mer av borstade och matta metaller. Här är tolv fina val i butik just nu.
Annons

Efter år av guld och mässing har det länge pratats om de kalla metallernas återkomst. Och visst har vi sett en hel del silver, stål och aluminium de senaste åren, men de varma metallerna hänger sig kvar. Därför är det inte konstigt att det just nu mixas hejvilt, ingen metall är trendigare än någon annan. Och gamla ”stilregler” om att man inte får blanda olika metaller gäller inte längre. En trend som däremot sticker ut tydligt är återkomsten av de matta, borstade metallerna. Framförallt syns trenden på lampor och krukor, men även många andra inredningsdetaljer har fått en matt look. Särskilt fint är det att mixa med blanka inslag, som hos Svenskt Tenn och Klong nedan. Vilken blir din favorit?

12 trendiga detaljer i matt och borstad metall:

Kruka från Skultuna

1. Kruka med nitar, Maria Nilsdotter för Skultuna

Skultunas klassiska kruka har med hjälp av nitar fått en lyxigt punkig touch, typisk för formgivaren Maria Nilsdotter. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons
Matt skålformad taklampa

2. Stram taklampa, House doctor

Stilren lampa i järn som åldras vackert. Finns i flera storlekar och även i borstad mässing. Finns att köpa här (reklamlänk)

Bestick från Klong

3. Eleganta bestick, Klong

Handdukshängare i mässing

Vacker gaffel i rostfritt stål med förgyllt handtag, avsedd för smårätter eller desserter. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

4. Handdukshängare, Futagami

Snygg handdukshängare i mässing från japanska Futagami. Finns att köpa här

Korg Svenskt tenn

5. Papperskorg, Svenskt tenn

Josef Franks klassiska papperskorg i fin mix av borstad stål och mässing. Finns att köpa här

Flerarmad taklampa i metall

6. Flerarmad taklampa, Menu

Lampa i djärv design i borstat stål, men med grundinspiration från kristallkronor, 30-talets glamour och återanvända delar. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons
Taklampa i borstad mässing

7. Stilren taklampa, Menu

Taklampa i borstad bronsfärgad aluminium. Styr både temperaturen på belysningen och ljusstyrkan med en app. Finns även i svart. Finns att köpa här (reklamlänk)

Vattenkanna från Klong

8. Vattenkanna, Klong

Snyggt designad vattenkanna som rymmer cirka en liter. Finns i matt mässing, med kopparyta och som förnicklad. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons
Kruka i guld

9. Kruka på tassar, H&M Home

Liten kruka i metall med präglade detaljer. Finns att köpa här (reklamlänk)

Konformad vägglampa

10. Konformad vägglampa, House doctor

Konformad lampa i järn med mässingsfinish, perfekt som läslampa. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons
Beslag från buster and punch

11. Kaxiga beslag, Buster + Punch

Buster + Punch tillverkar beslag med attityd. Den här serien är inspirerad av motorcykelhandtagens greppvänliga design, fast med en lyxig touch. Finns i flera olika modeller och färger. Finns att köpa här (reklamlänk)

Lampa Lee Brooom

12. Bordslampa, Lee Brooom

Mini Crescent i akryl och borstad mässing är en modern tolkning av globlampan. Finns även som takkrona i två storlekar samt som vägglampa och taklampa. Finns att köpa här (reklamlänk)

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons