Artikeln innehåller reklamlänkar

Trendspaning: Borstade och matta metaller – 12 shoppingtips

Guld, silver, mässing – sällan har så många olika metaller varit trendiga samtidigt. Nytt och hett är däremot ytan – vi ser allt mer av borstade och matta metaller. Här är tolv fina val i butik just nu.
11 april, 2019

Efter år av guld och mässing har det länge pratats om de kalla metallernas återkomst. Och visst har vi sett en hel del silver, stål och aluminium de senaste åren, men de varma metallerna hänger sig kvar. Därför är det inte konstigt att det just nu mixas hejvilt, ingen metall är trendigare än någon annan. Och gamla ”stilregler” om att man inte får blanda olika metaller gäller inte längre. En trend som däremot sticker ut tydligt är återkomsten av de matta, borstade metallerna. Framförallt syns trenden på lampor och krukor, men även många andra inredningsdetaljer har fått en matt look. Särskilt fint är det att mixa med blanka inslag, som hos Svenskt Tenn och Klong nedan. Vilken blir din favorit?

12 trendiga detaljer i matt och borstad metall:

1. Kruka med nitar, Maria Nilsdotter för Skultuna

Skultunas klassiska kruka har med hjälp av nitar fått en lyxigt punkig touch, typisk för formgivaren Maria Nilsdotter. Finns att köpa här (länk till Adtraction)

2. Stram taklampa, House doctor

Stilren lampa i järn som åldras vackert. Finns i flera storlekar och även i borstad mässing. Finns att köpa här (länk till Adtraction)

3. Eleganta bestick, Klong

Vacker gaffel i rostfritt stål med förgyllt handtag, avsedd för smårätter eller desserter. Finns att köpa här (länk till Adtraction)

4. Handdukshängare, Futagami

Snygg handdukshängare i mässing från japanska Futagami. Finns att köpa här

5. Papperskorg, Svenskt tenn

Josef Franks klassiska papperskorg i fin mix av borstad stål och mässing. Finns att köpa här

6. Flerarmad taklampa, Menu

Lampa i djärv design i borstat stål, men med grundinspiration från kristallkronor, 30-talets glamour och återanvända delar. Finns att köpa här (länk till Adtraction)

7. Stilren taklampa, Menu

Taklampa i borstad bronsfärgad aluminium. Styr både temperaturen på belysningen och ljusstyrkan med en app. Finns även i svart. Finns att köpa här (länk till Awin.com)

8. Vattenkanna, Klong

Snyggt designad vattenkanna som rymmer cirka en liter. Finns i matt mässing, med kopparyta och som förnicklad. Finns att köpa här (länk till Adtraction)

9. Kruka på tassar, H&M Home

Liten kruka i metall med präglade detaljer. Finns att köpa här (länk till Apprl)

10. Konformad vägglampa, House doctor

Konformad lampa i järn med mässingsfinish, perfekt som läslampa. Finns att köpa här (länk till Awin.com)

11. Kaxiga beslag, Buster + Punch

Buster + Punch tillverkar beslag med attityd. Den här serien är inspirerad av motorcykelhandtagens greppvänliga design, fast med en lyxig touch. Finns i flera olika modeller och färger. Finns att köpa här (länk till Adtraction)

12. Bordslampa, Lee Brooom

Mini Crescent i akryl och borstad mässing är en modern tolkning av globlampan. Finns även som takkrona i två storlekar samt som vägglampa och taklampa. Finns att köpa här (länk till Adtraction)

Läs mer:

Här är materialen som spås bli populära 2019

Uppdatera hemmet med 2019 års inredningstrender