Stilsäkert hem som prickar in vårens trender perfekt

Den här bostaden andas skandinavisk lyx och hög trendkänsla i allt från färger och inredningsdetaljer, till material och möbler. Kika in i lägenheten som har alla rätt.
08 februari, 2018

Detaljerna är viktiga för att få till den rätta känslan och den här lägenheten vid Mariatorget på Södermalm i Stockholm har visserligen en bra grund att utgå från. Det är dock i finliret som magi uppstår.

Vardagsrummets och matplatsens ljusgrå väggar skänker hemmet ett avslappnat lugn och ger en stilsäker bas. Det vitpigmenterade brädgolvet och de djupa fönsterbänkarna med underliggande bröstpaneler är alla i original och de senare är målade i en stilren, matt nyans från Farrow & Ball.

Inredningen kan närmast beskrivas som lyxskandinavisk och blandar mjukt med hårt, mönster med enfärgat.

Ett avskalat marmorbord med underrede i stål, en taklampa som lika gärna skulle kunna vara ett modernt konstverk, den klassiska läderfåtöljen och en soffa och sittpuff i sammet utgör vardagsrummets hjärta. Allt i en dämpad och harmonisk palett, som bryts av med kontraster i svart.

Resultatet toppas med de gröna trendväxterna fiolfikus, fönsterfikus, bananplanta och monstera, som ramar in rummet med dekorativa blad, samt en snygg tavelvägg från golv till tak.

Köket fortsätter i det grå temat med luckor från Picky living, som smakfullt kombineras med en bänkskiva i valnöt, mörkgröna väggar och vitt metrokakel.

Även här ser vi en tavelvägg – om än mer grafiskt utformad – som framhävs fint mot den dova väggfärgen.

Fönsterbrädan smyckas av en vildvuxen monstera, kanna i mässing och en fågelprydnad – en detalj som är helrätt i vår enligt trenspaningar.

Precis som övriga rum har sovrummet försetts med djupt sittande fönster och ljusgråmålade snickerier. Väggarna matchar med mörkgrå toner i den matta nyansen Mole’s breath, från Farrow & Ball.

Naturfärgade material, i form av ett mjukt sammetsdraperi, sängkläder och den flätade bänken i rotting och ask från Ikeas Stockholmskollektion vid fotändan skänker värme och sänggaveln i mässing adderar också till intrycket.

Fler bilder och mer information om lägenheten hittar du här.

Läs mer:

Så förvandlar du sovrummet till ett 5-stjärnigt hotellrum – 7 enkla knep

De 14 trendigaste växterna på Hemnet just nu – och så inreder du med dem

10 trendiga detaljer för den lyxskandinaviska stilen

Årets största inredningstrender – enligt Formex

Foto: Fredric Boukari Styling: Now Interior Design för Historiska hem/mäklare: Björn Schumacher