Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Stilsäkert hem som prickar in vårens trender perfekt

08 feb, 2018 
Den här bostaden andas skandinavisk lyx och hög trendkänsla i allt från färger och inredningsdetaljer, till material och möbler. Kika in i lägenheten som har alla rätt.
Annons

Detaljerna är viktiga för att få till den rätta känslan och den här lägenheten vid Mariatorget på Södermalm i Stockholm har visserligen en bra grund att utgå från. Det är dock i finliret som magi uppstår.

Vardagsrummets och matplatsens ljusgrå väggar skänker hemmet ett avslappnat lugn och ger en stilsäker bas. Det vitpigmenterade brädgolvet och de djupa fönsterbänkarna med underliggande bröstpaneler är alla i original och de senare är målade i en stilren, matt nyans från Farrow & Ball.

Stilsäkert vardagsrum med träd, växter och fladdermusstolen. Svart och designmässig taklampa och marmorbord. Vitrinskåp på ben.

Inredningen kan närmast beskrivas som lyxskandinavisk och blandar mjukt med hårt, mönster med enfärgat.

Annons

Ett avskalat marmorbord med underrede i stål, en taklampa som lika gärna skulle kunna vara ett modernt konstverk, den klassiska läderfåtöljen och en soffa och sittpuff i sammet utgör vardagsrummets hjärta. Allt i en dämpad och harmonisk palett, som bryts av med kontraster i svart.

Vardagsrum med gråmålade väggar, svart grafisk taklampa, läderfåtölj, soffa och sittpuff i sammet. Fönsterfikus och monstera, marmorbord med svart underrede.

Resultatet toppas med de gröna trendväxterna fiolfikus, fönsterfikus, bananplanta och monstera, som ramar in rummet med dekorativa blad, samt en snygg tavelvägg från golv till tak.

Stilfullt vardagsrum med grå väggar och snickerier. Fladdermusfåtölj i läder, marmorbord med svart underrede.
Matplats med matbord i trä, rottingstolar. Fiolfikus och trendig tavelvägg.
Annons

Köket fortsätter i det grå temat med luckor från Picky living, som smakfullt kombineras med en bänkskiva i valnöt, mörkgröna väggar och vitt metrokakel.

Mörkgrönt kök med ljusgrå köksluckor från Picky living. Vitt och blankt metrokakel, valnötsskiva.
Kök med mörka väggar, ljusgrå luckor från Picky living och vitt metrokakel.
Annons

Även här ser vi en tavelvägg – om än mer grafiskt utformad – som framhävs fint mot den dova väggfärgen.

Fönsterbrädan smyckas av en vildvuxen monstera, kanna i mässing och en fågelprydnad – en detalj som är helrätt i vår enligt trenspaningar.

Mörkmålat kök med tavelvägg, ljusgrå köksluckor från Picky living.
Mörkmålat kök, fågeldekoration och monstera.
Annons
Närbild på blombukett på köksbordet, rosa fågeldekoration, vattenkanna i mässing och monstera i lerkruka.

Precis som övriga rum har sovrummet försetts med djupt sittande fönster och ljusgråmålade snickerier. Väggarna matchar med mörkgrå toner i den matta nyansen Mole’s breath, från Farrow & Ball.

Annons
Sovrum med målade mörkgrå väggar, färg Mole's breath från Farrow & Ball. Sänggavel i mässing, tavlor ovanför sängen och rottingbänk från Ikea Stockholm 2017.
Gråmålade väggar, Mole's breath från Farrow & Ball. Spegel på golvet och fiolfikus på stam.

Naturfärgade material, i form av ett mjukt sammetsdraperi, sängkläder och den flätade bänken i rotting och ask från Ikeas Stockholmskollektion vid fotändan skänker värme och sänggaveln i mässing adderar också till intrycket.

Annons
Sängkläder i naturfärg och sänggavel i mässing.
Mörkmålade mörkgrå väggar i sovrummet, Mole's breath, från Farrow & ball. Svart sänglampa på väggen.

Fler bilder och mer information om lägenheten hittar du här.

Läs mer:

Foto: Fredric Boukari Styling: Now Interior Design för Historiska hem/mäklare: Björn Schumacher

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons