Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Ljusstakar – populära köp till hemmet 2024

02 jan, 2024 
AvSandra Bohlin
ljusstake 2023
Lyckas med den mysiga känslan hemma med hjälp av levande ljus! Vi har samlat de mest populära ljusstakarna värda en investering – hoppas du hittar din favorit!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Säsongen för tända ljus är äntligen här igen och man blir lika glad varje gång! I år satsar vi starkt på få men väl utvalde detaljer som mer än gärna fångar ögats intresse och kompletterar våran övriga inredning. Organiska former, levande färger och skapelser i bland annat trä, krom och andra material som ger hemmet både liv och rörelse är precis vad vi letar efter!

Vi kombinerar gärna tidlösa designklassiker med mer lekfulla varianter och udda loppisfynd för ett personligt och mysigt hem.

6 Tips på hur du kan inreda med ljusstakar hemma

Att inreda med ljusstakar är en underbar och stämningsfull idé. Här är några tips på hur du kan använda ljusstakar för att skapa en mysig och vacker atmosfär i ditt hem:

  1. Placering: Tänk på var du vill placera dina ljusstakar. De kan användas som blickfång på bord, hyllor, fönsterbrädor eller som en del av en större arrangemangsmitt.
  2. Materialet: Välj ljusstakar som passar din inredningsstil och material i ditt hem. Det kan vara trä, metall, glas eller annat. Olika material ger olika uttryck.
  3. Variation: Använd ljusstakar i olika storlekar och former för att skapa visuell variation. Du kan även blanda olika stilar och material för att få en eklektisk look.
  4. Gruppering: Gruppera flera ljusstakar tillsammans för att skapa en mer imponerande effekt. Detta kan vara på ett bord, en hylla eller en sideboard
  5. Reflektera ljuset: Placera ljusstakar nära speglar eller andra reflekterande ytor för att maximera ljusets effekt.
  6. Mixa med andra dekorationer: Kombinera dina ljusstakar med andra dekorativa föremål som blommor, gröna växter och dekorativa kuddar för att skapa en komplett inredning.

Oavsett om du vill skapa en romantisk middagsstämning, en avkopplande kväll hemma eller bara lägga till en touch av elegans i ditt hem, kan ljusstakar vara ett utmärkt sätt att göra det. Var kreativ och anpassa användningen av ljusstakar efter din personliga smak och stil.

Annons

Ljusstakar – favoriterna för alla hem

Vi listar 14 trendiga ljusstakar som fångar ögats uppmärksamhet och som alla blir en snygg inredningsdetalj i hemmet!

Psst! Spana även in de otroligt populära ljuslyktorna i glas!

Ljusstake i mässing

Skultuna

Vackra ljusstakar i mässing formgiven av Richard Hutten för Skultuna – riktiga desigklassiker som håller stilen i år! Placera ljusstaken ensam eller tillsammans med flera ljusstakar i olika storlekar.

mässings ljusstakar från skultuna

Ljusstake glas

Tell Me More

Trendiga ljusstakar i glas från Tell Me More som smälter snyggt in i varje hem och ger en stilren känsla. Kombinera gärna flera storlekar tillsammans!

ljusstake i glas cylinderformad

Rund ljusstake

DBKD

Ljushållare Twine kan användas med både ljus och värmeljus och passar alla hem!

Höga ljusstakar

Ernst

Att tända ljus skapar värme och ro i hemmet. Dessa populära ljusstakar i borstad aluminium från Ernst passar stearinljus och ger en härlig och elegant känsla. Välj bland tre olika storlekar!

ljusstakar från ernst

Ljusstakar i krom

Jotex

3-pack ljusstakar i aluminium. En klassisk ljusstake som skapar en stämningsfull miljö i ditt hem.

ljusstakar i krom 3pack från jotex

Ljusstake Nagel

Stoff

Ljusstake från Stoff med en modulär design med flera olika kombinationer för att skapa din egen vackra design. Den har en tidlös känsla med en exklusiv look för en sofistikerad och elegant touch perfekt för alla hem.

stoff nagel ljusstake i krom

Trendig ljusstake

Audo

Modern och så trendig ljusstake från danska Audo Copenhagen är designad av Colin King Studio och som är består av de tre geometriska formerna sfären, triangeln och linjen och som tillsammans skapar en spännande dynamisk skulptur. Ljusstaken blir en fin inredningsdetalj under dagtid och sprider mysig stämning med ett tänt ljus under kvällstid.

trendig ljusstake från audo

Ljusstake i trä

Spring Copenhagen

Skandinaviska vibbar i trendigt trä! Caravel ljusstake från danska Spring Copenhagen är tillverkad av vaxoljad FSC-märkt ek med en design av Sven-Erik Tonn-Petersen. Så tidlös och vacker!

ljusstake i trä

Klassiska ljusstakar

Georg Jensen

Den populära Cobra ljusstake från Georg Jensen designades år 2008 av Constantin Wortmann. De svängande formerna på Cobra-serien går hand i hand med det eleganta formspråket som Georg Jensen står för. Här hittar du de populära ljusstakarna i 2-pack i tre olika storlekar.

klassiska ljusstakar från georg jensen

Ljusstakar i mässing

Newport

Ljusstake i mässing i spännande design med tre dekorativa kulor. Den finns i tre storlekar som är extra vackra att kombinera tillsammans!

Annons

Svart ljusstake

Uyuni

Introducera elegans till ditt hem med denna vackra ljusstake som ger hemmet en trendig touch. Väj mellan tre snygga färger!

Ljusstake silver

Ellos

3-armad ljusstake i metall med fot i trä som även finns i svart nyans.

silvrig ljusstake i hög modell från ellos

Vit ljusstake

Soffa Direkt

Skulptural ljusstake med fina runda former, för fyra ljus.

Annons

Tidlösa ljusstakar

Orrefors

Carat ljusstake mässing från Orrefors är designad av Lena Bergström som har en stor fascination för juveler och ädelstenar – en riktig designgklassiker som syns i många hem.Den är tillverkad i slipad kristall och har en lyxig design med en känsla av diamanter som är staplade på varandra. Här hittar vi dem i exklusivt 2-pack!

ljusstakar från orrefors

Se mer:

Decodrömmar: Festdukning med mycket av alltBrand logo
Decodrömmar: Festdukning med mycket av allt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons