Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Trenderna som äger 2014, del 1

07 jan, 2014 
AvKatarina Matsson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Trendspaning-2014-1

Vad är årets uggla 2014? Vilken blir årets färg? Och hur kommer vi att vilja inreda våra hem? Vi tittar in i spåkulan och spanar trender inför det nya året. Här kommer trendtoppen del 1 – håll utkik efter del 2 som kommer senare i veckan! Vad tror du kommer att bli 2014:s största trender? Diskutera gärna!

Trendspaning-2014-3

1. Reflexioner

Blänk, spegelbilder och reflexioner syns mer och mer. En av årets mesta inredningsaccessoarer är en liten spegel – alla har små speglar i sortimentet nu. Den brittiske designern Jake Phipps har gått ett par steg längre med byrån och spegeln Stellar med intrikat vinklade spegelglas på. Visades på mässan Tent i London i september.

Annons

Trendspaning-2014-8

2. Inredning med extra allt

Längtan efter mer och mer ombonade miljöer gör att intresset för 1800-talets borgerliga inredningar växer. Tunga sammetsgardiner, tofsar, guld och fransar … Allt man kan önska sig finns i Stockholms Stadsmuseums museilägenhet Stuckatörens våning. Foto: Alexander Mahmoud

Trendspaning-2014-7

3. Ängsblommor

Att ta in naturen i inredningen är större än någonsin, kolla bara in Stockholmsbutiken Landet Järna! Anne Ten Donkelaar gör delikata konstverk med torkade blommor och pappersblommor monterade på nålar som fångar naturen i all dess skönhet. Finns hos The Cold Press.

 

Trendspaning-2014-2

4. Maxad mönstermix

Mönster på mönster, gärna blandade i stilar och uttryck, är hett just nu. Skotska Timorous Besties har lyckats perfekt med mönstret Omni, här på en antik soffa.

Trendspaning-2014-6

5. Rostiga färger

I ett par år har inredningsvärldens färgskala dominerats av grådimmiga pasteller, ofta ställda mot ljust trä, starka färgaccenter eller mässing och koppar. Men nu anar vi ett skifte vid horisonten. Kanske är det de gula metallerna som lett vidare till en varmare palett med oxblod, rost och bruna toner. Modevärlden är redan där, som i Stella McCartneys vårkollektion 2014.

Hela trendtoppen och mycket mer inspiration hittar du i ELLE Interiör nr 10 som finns ute nu!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons