10 stilsäkra bloggare: Här är 2018 års största trender

10 stilsäkra bloggare: Här är 2018 års största trender

Vilka blir årets största trender? Vi har frågat ett gäng experter – nämligen de 10 finalisterna i "Årets inredningsbloggare 2018"!
12 januari, 2018

Vikten av att tänka långsiktigt och hållbart samt personlig inredning är tre starka trender 2018. Räkna dessutom med att den gröna trenden fortsätter och att rosa blir lika populärt även 2018! Det och mycket mer är trendspaningen från de 10 finalisterna i ”Årets inredningsbloggare 2018” – varsågoda!

Beige är det nya gråa

Andrea Brodin med bloggen Andrea Brodin: Rent färgmässigt så beige, absolut. Det gråa är över, det har vi sett i så många år nu. Nu blir det beige, varmt och lite mer färgglatt än vad vi har sett på länge. Då menar jag allt från beige från en bruten vit, varm bruten till kaffe latte.

Vikten av ursprung

Frida Ramstedt med bloggen TrendenserFrågan om materialval i möbler kommer bli superviktig. Framöver kommer möjligheten att återvinna hela produkten vara mer avgörande än miljömärkningen och därför kommer debatten om vad möblerna består av snarare än hur de ser ut, att bli en superhet fråga under nästa år.

Gröna trenden håller i sig

Helena Lyth med bloggen Helena Lyth: Det är mycket som fortsätter i varann. Jag tror inte på öppen planlösning, utan istället vill vi boa in oss och då kanske inte de öppna köken intresserar lika mycket. Kanske blir rumsavdelare, väggar och draperier inne igen för att bryta av i öppenheten. Jag tror också att vi börjar värdera det vi har och satsa på stora investeringar istället för att dutta med småinköp. Växter, planteringar och odlingar tror jag håller i sig. Trenden har varit att köpa in mycket grönt till hemmet, så nu kommer nästa våg vilket är hur vi tar hand om växterna. Det handlar om att bli nördig.

Runt massivt träbord

Styling: Luanne Toms/Frank Features  Foto: Elsa Young/Frank Features Syns i: ”Ljust och stilrent i modedesignerns hem”.

Rosa och jordnära toner

Jannice Wistrand med bloggen Add Simplicity: Rent färgmässigt så lär rosa hålla i sig, men jag tror lite på de här jordnära bruna och beiga tonerna. Färger som också passar väldigt vackert till det rosa. Svärta, mässing… Jag tror en del på växtlighet i våra hem, mer stora växter som palmer och så.

Hållbarhet och långsiktighet

Anette Gustafsson Greiff med bloggen Inredningshjälpen: Jag tror och hoppas att allt vi, både konsumenter och producenter, kommer att fortsätta på banan för hållbarhet och långsiktigt handlande när det gäller allt som rör våra hem och hela vår livsstil. Jag vill även höja en liten trendalert för designcykeln som är så snygg att den nu även får ta plats i vardagsrummet. Gult i alla nyanser som jag tror blir årets stora kulöröverraskning under 2018, samt sist men inte minst att vi går tillbaka till ett mer traditionellt rustikt kök i trä som kontrast till senaste tidens vita kök med marmor i överdåd.

Personlighet och flexibilitet

Emelie Ekman med bloggen 34kvadratVi har blivit bättre på att lyssna på vad vi själva gillar och det kommer synas. Folk vågar lita mer på sin egen känsla. Det lär bli en del twister på redan befintlig design, som med Daggvasen i svart. Förra året välkomnade jag även flexibel inredning, något som vi sett lite av i år så det vore kul om det blir en grej 2018. Det betyder att vi tänker lite mer på bostadssituationen i våra storstäder. Det lär bli så att vi behöver bo mindre för att ha råd och då är det viktigt med flexibel inredning, compact-living.

Handgjort

Daniella Witte med bloggen Daniella WitteMycket handgjort och mycket skulptur. Allt som det syns att det finns en hand bakom, det operfekta perfekta.

Daniella Witte vas

Foto: Jotun

Galnare blomsterbuketter

Johanna Bradford med bloggen Johanna Bradford: Ordet trend är så jobbigt tycker jag, framförallt när det kommer till inredning. För mig är det viktigare att bygga upp ett hem och en inredning som man kan leva med utan att behöva göra om bara för att det inte är trendigt längre. Men jag tror att vi kommer våga blanda träslag mer än tidigare. Färgen rosa kommer ta för sig mer och så blir blomsterbuketterna lite galnare, som en motreaktion till vad vi har sett de senaste åren.

Gå sin egen väg

Maria Soxbo med bloggen Husligheter: Jag tror att den största trenden är att inte vara så trendig. Fokusera mer på att sätta upp långsiktiga inköp, att det både är något du gillar samtidigt som det är hållbart och etiskt rätt. Jag tror att marmor återkommer i form av lite mörkare stenslag. Många talar om kalla metaller, men jag tror definitivt att mässing kommer finnas nästa år också.

Genomtänkt mix

Pella Hedeby med bloggen StilinspirationJag tror att vi kommer fortsätta se mer av det avskalade och genomtänkta. Det grundar sig i att man börjar planera inredning på andra sätt. Det är viktigt att det inte får bli ängsligt och stelt, utan det kan vara väldigt välplanerat och skräddarsytt och samtidigt kännas som ett hem. Sen tror jag på elegant, men med en enkelhet. Jag tror att vi inspireras av ett mer avslappnat intryck. Mixa det eleganta, moderna, strama med mer bohemiskt tänk.

Läs mer:

7 compact living-tips för hemmets alla rum

9 sätt att inreda med rosa nyanser

10 gröna trender att hålla koll på 2018

Här är de 10 hetaste inredningstrenderna 2018