Ikea visar upp lyxöverdraget till Tom Dixon-soffan – se bilderna

Svenska Bemz och Tom Dixon presenterar nu sitt första designsamarbete för Ikea – ett sofföverdrag i långt, svart fårskinn.
05 april, 2017

Redan i början av mars kunde vi avslöja att textilföretaget Bemz designar överdrag till Tom Dixons modulmöbel Delaktig för Ikea. Under pågående möbelmässa i Milano visade de för första gången upp samarbetet – ett haute couture överdrag i fårskinn.

Läs också: Tom Dixon i samarbete med Bemz – designar överdrag till egna Ikea-soffan

– Vi har skapat ett överdrag med en extraordinär volym av långhårigt, svart fårskinn från Island för att förvandla Delaktig från en vanlig Ikea-soffa till en Tom Dixon-skulptur av fårskinn. Detta visar på det mest extrema sätt Delaktigs föränderliga natur, där ett nytt överdrag från Bemz helt kan förändra karaktären på din soffa. En möbel som innan var praktisk och minimalistisk får en ny skepnad och blir istället ett vilddjur, säger Tom Dixon i ett pressmeddelande.

Idén kom till i ett nära samarbete mellan designteamen i London och Stockholm och det färdiga handsydda resultatet visas nu upp på Tom Dixons utställning Multiplex under den pågående möbelveckan i Milano. Överdraget är den första delen i designsamarbetet och kommer att följas upp med en kollektion som är anpassad för Ikeas designplattform Delaktig.

Bemz x Tom Dixon-kollektionen med sofföverdraget för Ikea kommer att finnas tillgänglig för allmänheten från februari 2018 på bemz.com.

Läs också: Se första bilden från Ikeas samarbete med Tom Dixon