Tjuvkika på nya Ikea-katalogen – se de första bilderna här

Ikea-katalogen 2019 är här – tjuvkika på de första bilderna

Längtar du efter att bläddra i och inspireras av Ikeas katalog? Redan nu kan du ta en smygtitt på det härliga innehållet. Se de första bilderna nedan!
14 augusti, 2019

Nu släpps den nya Ikea-katalogen för hösten och vintern och i dagarna kommer den tjocka inspirationsbibeln att börja dyka upp i brevlådor runt om i landet. I katalogen finns i år både inredningsidéer, tips på smarta lösningar och flertalet produktnyheter.

Fokus ligger på den nystart hösten innebär för många efter en lång, härlig sommar. Det tar form i en satsning på nya inredningslösningar och skräddarsydd förvaring för ett bättre vardagsliv. Ett särskilt fokus ligger även på den viktiga sömnen med bland annat nya, ergonomiskt utformade kuddar.

Den nya Ikea-katalogen är här.

Den nya Ikea-katalogen är här.

I den nya Ikea-katalogen bjuds läsarna in till sex hem som går i olika stilar och är anpassade efter olika livssituationer och de behov som uppstår med dem. Färgmässigt finns det något för alla eftersom paletten har inspirerats av regnbågens alla nyanser.

Inredningarna i hemmen är dessutom baserade på de värden som är viktiga för att vi ska trivas och vara lyckliga i våra hem, något Ikeas globala och årliga undersökning Life at Home Report tar reda på. De värden som anses viktigast är bland andra komfort, avskildhet och tillhörighet. Man vill känna sig bekväm i sitt hem, kunna koppla av och såväl umgås som få viktig egentid.

Tjuvkika in i den nya inspirerande Ikea-katalogens hem:

Ett fridfullt sovrum med smart förvaring och rymliga garderober syns i hemmet där den medvetna familjen bor. Sängen har bäddats med nya smalrandiga påslakansetet Bergpalm.

Mörkgrå luckor i köket skapar en fin kontrast, medan de tillsammans med en grå bänkskiva bildar en stilfull monokrom helhet i sig.

Ett runt, utdragbart bord som Ingatorp ovan erbjuder en flexibel lösning i köket och de trendiga naturmaterialen blir en tidlös favorit i köksstolarna Rönninge.

En hörnbäddsoffa med förvaring har plats för hela familjen, gäster och alla överflödiga prylar i hemmet. Dessutom blir den en grann färgklick i vardagsrummet.

Inred dig till bättre sömn i höst. Mörkläggande gardiner, ergonomiska kuddar och lena lakan i en skön säng bäddar för en god nattsömn.

Dubbla handfat behöver inte innebära symmetri, anpassa efter ditt badrum och dina behov. Våga kombinera det tidlöst enfärgade med färg och mönster för en roligare vardag.

Ikea-katalogens hem är utformade efter behov som verkliga familjer har. Ett utdragbart matbord och flera rum i rummet är inredningslösningar som underlättar vardagen.

Förvaring på höjden är ett smart sätt att inreda med compact living-tänk, här med Flisat väggförvaring. Maxa förvaringen för familjens yngsta med en säng med inbyggda förvaringslådor.

Bra förvaring i hallen är A och O för att lyckas hålla ordning på alla skor, mössor, vantar, halsdukar och jackor när vintervädret drar in över Sverige. Ikeas nyhet som vill lösa förvaringsproblemen stavas byrån Nikkeby.

Naturmaterial ger ett mjukt intryck i hemmet och den nya taklampan Knixhult i bambu ger ett varmt sken i rummet. I hemmet ovan vrids mysfaktorn upp ytterligare med en sänggavel i härlig sammet och en praktisk rumsavdelare.

Foto: Ikea

Läs mer:

11 snygga favoriter ur Ikea-katalogen 2019

Intervju: Eva Lilja Löwenhielm blir Ikeas nya designchef

Hösten 2019 på Ikea – se de första nyheterna (och våra favoriter!)