Artikeln innehåller reklamlänkar

Tidlösa serviser att investera i

Tidlösa serviser

Nyinflyttad eller bara i behov av en fin servis? Då finns det några klassiska serier du bör titta på. Från Rörstrand till Mateus, vi listar favoriterna som aldrig går ur tiden.
14 februari, 2020

Nyinflyttad eller bara i behov av en ny servis? Det finns några klassiska serier som du bör kolla in innan du bestämmer dig. Men börja med att fundera på vad du tycker om för stil, för en riktigt bra servis kan du ha med dig genom livet. De kostar lite mer, men håller också genom år av användning.

Från Mateus till Rörstrand

Är du intresserad av färg och böljande former kanske Mateus eller Gerbera kan vara något. Är du å andra sidan mer inne på den klassiska mixen av blått och vitt är Rörstrand eller Royal Copenhagen två märken att kolla in. Här tipsar vi om flera tidlösa serviser värda att investera i.

Kaffe- och tekoppar

1. Tekopp från Rörstrand

Mer klassiskt än servisen Ostindia från Rörstrand är svårt att hitta. Tekoppen är vackert dekorerad med blå söta blommor. Här kan du köpa den. (länk till Åhlens)

2. Vacker enkelhet från Gustavsberg

Snövit är en enkel servis från Gustavsberg, som dekoreras för hand så varje del är unik. Här kan du köpa den. (länk till RoyalDesign)

3. Tekoppar från Royal Copenhagen

 

Serien Blue Fluted Mega från Royal Copenhagen är formgiven av Karen Kjældgård-Larsen och har blivit en klassiker även i våra svenska hem. Här kan du köpa den (länk till RoyalDesign)

4. Modern klassiker

Den här mörklila koppen ingår i Mateus Basic-serie. De är handmålade i Portugal så uttrycket skiljer sig därför åt från kopp till kopp. Här kan du köpa den. (länk till Åhlens)

5. Vackert från Spode

Blue Italian är en klassisk serie från Spode som går i blått och vitt. En serie som aldrig går ur mode. Här kan du köpa den. (länk till RoyalDesign)

Skålar- och serveringsfat

6. Skålen Ostron

En vacker, handgjord skål från Mateus i behaglig rosa färg. Här kan du köpa den (länk till Åhlens)

7. Fruktskål från Gerbera

En klassisk fruktskål från Gerbera med vågig kant. Finns i flera olika färger, den ovan heter tryffel. Här kan du köpa den (länk till Åhlens)

8. Serien Bubbles

Serien Bubbles från Mateus måste anses vara en en modern klassiker. Det här vackra serveringsfatet gör sig fint på matbordet. Här kan du köpa det (länk till RoyalDesign)

9. Bernadotte & Kylberg

En stilfull skål formgiven av designerduon Bernadotte & Kylberg, från danska märket Stelton. Här kan du köpa den (länk till RoyalDesign)

10. Elegans från Villeroy & Boch

Old Luxembourg är en elegant salladsskål från Villeroy & Boch. Med enkel design blir den tidlös och tillhör en av märkets mest klassiska serviser. Här kan du köpa den (länk till RoyalDesign)

11. Serveringsfat Ostindia

Här återkommer vi till servisen Ostindia, vi tipsade tidigare om en tekopp från samma serie. Men visst är serveringsfatet minst lika vackert? Från Rörstrand. Här kan du köpa det (länk till RoyalDesign)

12. Färgglatt från Mateus

Har ni sett ett vackrare, färgstarkt serveringsfat förut? En intensiv men behaglig nyans som passar både till en vit, eller mörkare grå dukning. Från Mateus. Här kan du köpa det (länk till Åhlens)

13. Blommigt från Villeroy & Boch

En vacker skål från Villeroy & Bochs serie Mariefleur, som ger en härlig färgklick till det dukade bordet. Här kan du köpa den (länk till RoyalDesign)

Tallrikar

14. Färgglatt från PotteryJo

En vacker tallrik från PotteryJo, med handgjord reliefmönster. Finns i flera olika färger. Här kan du köpa den (länk till Åhlens)

15. Klassisk design

Det känns som att soppan smakar bättre om den äts ur en djup tallrik som denna, från Rörstrand. Här kan du köpa den (länk till Åhlens)

16. Minimalistisk

Swedish Grace är en klassisk serie från Rörstrand. Den lanserades redan 1930 och står sig stadig än. Här kan du köpa den (länk till Åhlens)

17. Färgstarkt från Arabia

En tallrik du inte kan titta dig mätt på. Denna vackra blomdekor skapades av Heini Riitahuhta för Arabia och har kommit att bli en modern klassiker. Här kan du köpa den (länk till Åhlens)

18. Enkel att matcha

Kastehelmi från Iittala har hängt med sedan 1964 och finns i allt från skålar och glas till underlägg och ljusstakar. Just tallriken är underbar att duka ett bord med då den fungerar bra till exempel under andra tallrikar och ger dynamik till bordet. Här kan du köpa den (länk till RoyalDesign)

Läs mer:

11 romantiska sovrum – med bohemisk touch

10 snygga shoppingtips i färg till köket