Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Svenskt Tenn inreder Sturebadets nya lounge

20 okt, 2015 
AvSara Ångström Burling
Annons

I maj fick Svenskt Tenns inredningsateljé uppdraget att inreda Sturebadet konferensvåning, i dag invigdes den! Den förra inredningen var från mitten av 1980-talet, tung och mörk. Dessutom var rumsligheten inte den bästa. Nu kommer man in i en underbar hall och lounge som gjord för lågmälda samtal och mingel. Mot hallen och även mot trappan sitter rumsavskiljare i glas och stål som släpper in ljuset så fint. En trappa upp finns ett styrelserum, en bar och innanför dem ett oktagonformat konferensrum som lätt görs om både till bio eller festlokal. Allt är inrett med säker hand av Maria Schröder på Svenskt Tenn med en blandning av klassiker från Svenskt Tenn tillsammans med design från andra leverantörer. I styrelserummet står till exempel stolen Frankie från Färg & Blanche/Johanson design.

svenskttenn_sturebadet

Den vackra loungen är inredd med handplockade favoriter ur Svenskt Tenns produktion. Lägg märke till den roliga mattan Frank Nr 19, också kallad Monstermattan, design runt 1950 av Josef Frank.

Av Cecilia von Mentzer

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons