Svenskt tenn i designsamarbete med konstnären Luke Edward Hall

Svenskt tenn och Luke Edward Hall släpper deisgnsamarbete med limiterad kollektion och en konstutställnning

Svenskt tenn och konstnären Luke Edward Hall släpper ett nytt färgstarkt designsamarbete och en limiterad inredningskollektion. Se bilderna här!
16 maj, 2019

Limiterade kollektioner i design av konstnärer är en av årets hetaste inredningstrender. En annan tydlig trend är mönster som får ta för sig. Och nu släpper Svenskt tenn ett designsamarbete med den brittiska konstnären, formgivaren och stilikonen Luke Edward Hall.

Hela kollektionen bär motiv med Luke Edward Halls karaktäristiska akvarellansikten. Samarbetet rymmer handmålade väskor, kuddar, lampskärmar och keramik i limiterad upplaga, men också en bricka och tryckta kuddar som ska ingå i Svenskt tenns vanliga sortiment.

Här är nya kollektionen av Luke Edward Hall för Svenskt tenn

Den 29-åriga konstnären Luke Edward Hall öppnade sin studio i London för fyra år sedan och har blivit en favorit i inrednings- och modevärlden. Han har bland annat samarbetat med Burberry, Christie’s och Royal academy of arts och skriver kolumner om design för Financial times.

Och bilder på konstnärens färgstarka outfits och maximalistiska hem pinnas flitigt på Pinterest.

– Världen kan vara ganska mörk och dyster, så för mig känns det meningsfullt att hylla stark färg. Jag har alltid älskat att omge mig med färg – att leva med den, bära den och skapa saker med den. Jag antar att det handlar om optimism; att färg skänker glädje, säger Luke Edward Hall om kollektionen för Svenskt tenn.

– Luke är en multikreativ själ med ett intressant formspråk och med en tydlig positivism i det han skapar vilket gör honom till en spännande person i vår tid. Vi ser fram emot att få visa upp hans konstnärskap hos oss och låta världarna mötas, säger Thommy Bindefeld, som är marknadschef och kreativt ansvarig hos Svenskt tenn.

Kuddar av Luke Edward Hall för Svenskt tenn

– Jag har beundrat Svenskt Tenn och Josef Frank under många år så det känns fantastiskt att faktiskt få samarbeta. Franks tyger är så lekfulla och livfulla. Jag kommer ihåg när jag köpte min allra första Svenskt tenn-kudde för kanske sju eller åtta år sedan. Det var och är fortfarande en av mina absoluta favoritsaker, berättar Luke Edward Hall.

De tryckta kuddarna med akvarellansikten kommer att ingå i Svenskt tenns sortiment.

Limiterad handmålad design

De handmålade kuddarna med motiv av Luke Edward Hall släpps i en begränsad upplaga.

Handmålade väskor i canvas och läder

I den limiterade kollektionen ingår två handmålade väskor.

Lampskärmar av Luke Edward Hall för Svenskt tenn

Även lampskärmarna är handmålade (och limiterade).

Bricka med konst av Luke Edward Hall

Den gula brickan blir en del i Svenskt tenns ordinarie sortiment.

Luke Edward Hall har även designat keramik, teburkar och glas i limiterad upplaga till utställningen Luke Edward Hall x Svenskt tenn, som öppnar den 17 maj på Strandvägen 5 i Stockholm.

Konstnären är dessutom aktuell med en annan utställning i Stockholm just nu: Snake charmer på Arsenalgatan 3.

Foto: Svenskt tenn

Läs mer:

Trendspaning 2019: Satsa på limiterade inredningsfynd

Ikea släpper limiterad kollektion i designsamarbete med modeprofiler

Då öppnar Mujis flaggskeppsbutik i Stockholm