Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Inspiration: Svartvit elegans hos Ralph Lauren

29 dec, 2014 
AvRebecca Wictor
Downtown-Modern-Bedding_ralph-lauren
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Downtown-Modern-Bedding_ralph-lauren

Stramt och modernt och samtidigt mjukt – Ralph Lauren Homes senaste kollektion Downtown Modern spelar på de yttersta kontrasterna svart och vitt.

I Ralph Lauren Homes höst- och vinterkollektion Downtown Modern möts raffinerad modernism med traditionell nordamerikansk indiankultur.

Få kan lika skickligt som Ralph Lauren tolka den amerikanska kulturen. I den nya höstkollektionen för hemmet, Downtown Modern, kombineras en känsla för amerikanska storstäder på 1930-talet med ranchkultur och mönster inspirerade av navajofolkets rika textiltradition. Kollektionen går i svart, vitt och grått med enstaka inslag av naturfärgat trä. Möblerna är gjorda i svärtad ek, cypressträ och svart metall och för tankarna modernismen under första delen av 1900-talet. Som kontrast till de strama möblerna är stora delar av textilkollektionen inspirerad av navajotextil.

Navajoindianerna i sydvästra USA är kända för sitt konsthantverk: silversmycken med turkoser och vävda textilier bland annat. Filtarna vävdes traditionellt på stående vävstolar och man använde naturfärgad ull i svart, vitt och grått kombinerat med garn infärgat i rött och indigo. Riktigt gamla navajofiltar var verkliga dyrbarheter och kallades ofta hövdingfiltar eftersom det inte var vem som helst som hade råd att köpa dem. Med järnvägen på 1800-talet kom också massproducerade och billiga filtar och de skickliga navajovävarna ändrade inriktning på sitt hantverk. Istället för exklusiva filtar för de rikaste i stammen började de väva mattor som de sålde till andra än navajoindianer.

Annons
Downtown-Modern-Desk_ralph-laurent

2 Skrivbord och stol Cliff House i svärtat trä med trettiotalskänsla. (finns antingen som miljöbild eller frilagd bild)

byra-ralph-lauren_Downtown_Modern_Bedside_Chest

3 De naturfärgade trälådorna mjukar upp den stramt formade byrån i kollektionen Downtown Modern.

Annons
Cliff-House-Leather-Wrapped-Desk_chair

4 Modernistiskt bord i trä och svart metall ur kollektionen Downtown Modern.

kuddfodral-ralph-lauren

5 Svartvit stickad kudde Kirkwood.

Annons
MAVRICK_kuddfodral

6 Den stickade kudden med ett kohuvud heter Mavrick.

TAHOE_TB

7 Pläden Tahoe är inspirerad av navajoindianernas traditionella textilkonst.

Yuma-Valley-pinon-matta

8 Yuma Valley är en hyllning till navajoindianernas vävda filtar.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons