Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Svantes krönika: Åh, fan-ism!

01 nov, 2014 
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

svante-ledare-ah-fanism

 

I varje nummer skriver Svante en krönika! Missa inte heller hans blogg Svantes Värld. Nästa nummer av ELLE Decoration kommer redan på tisdag!

Kärnvärde, kallas det på konsultspråk, Brand Eye på ett annat och lika konsultigt språk … Core business är ytterligare ett. Och ja, det finns många fler …!

Det handlar inte om att uppfinna hjulet – igen – utan att bestämma sig, bara ägna sig åt det som är viktigt. I vårt fall ­att göra en tidning utifrån det vi vet att våra läsare förväntar sig och vill ha. Basta! Ja, kanske inte riktigt – vi ska också stå för det där som ”vi inte visste att vi ville ha” – bli överraskade – lite ”åh, fan!” Det är också det där sista som är både svårast och roligast med tidningsmakeri!

Självklart skulle jag inte vara på just den här tidningen, ELLE Decoration, om det inte var så att jag älskar heminredning, inredningsinspiration, ny och gammal design i en gränslös mix, mångfald och åh, fan-ism – precis som våra läsare också gör.

Annons

Extra mycket julafton är det när vi får in jobb som ger mig gåshud, bokstavligen, och det är just ett sånt jag kommer till nu …

Trots hela 14 sidor har Anette, vår art director, fått ransonera hårt i bildmaterialet för att få ner antalet bilder till en rimlig nivå. Att visa allt är inte möjligt – hur gärna vi än skulle vilja. Jobbet jag pratar om är vår ”cover story” hemma hos fotomodellen, stylisten och bloggaren hos ELLE Decoration, Malin Persson, hennes man och deras tre barn. Huset, precis vid fästet av Öresundsbron på den svenska sidan, rymmer ett som är ”åh fan” hela vägen – dessutom sanslöst snyggt fotograferat av Petra Bindel! Vi skulle kunna göra hur många sidor som helst. Nu blev det ”bara” 14 – det största reportage vi gjort nån gång!

Bara två gånger förut har s k kändisar fått pryda vårt omslag, kläddesignern Filippa K och stilikonen Nina Persson – nu också Malin! Åh, fan-ism och mångfald – det här är ELLE Decoration när jag tillåter mig att vara extra stolt!

Kärnvärde, brand eye, core business, och gud vet vad … det handlar om innehåll.

Svantes 3 favoriter:

Lilla åland

Jag älskar pinnstolar och mina klassiska Lilla Åland, i design av Carl Malmsten  för Stolab, kommer att hålla för evigt! En annan pinnstol, Zigzag  från Hans K, är lika klassisk men med ett eget uttryck med sina vinklade ryggpinnar. Massiv ask och i den helt nya färgen espresso, 2 250 kr –snyggt!

Mr Perswall

Den här rosen är i allra högsta grad på riktigt och har vuxit i rosälskaren David Carlsons trädgård i Falsterbo.Mr Perswall lanserar nu en ny tapetkollektion, där olika kreativa personligheter berättar sin egen historia i bilder.Davids historia har sitt ursprung i inte bara en utan 17 av hans egna rosor som förstorats till megaformat i digitalt tapettryck. Kolla på www.mrperswall.se

      

Dux

Wow! Sänggavel i textil som trots att den är formpressadändå är avtagbar – en innovation! Design Dan Ihreborn för Dux.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons