Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Superfront lanserar art déco-inspirerade nyheter – se bilderna här

10 jan, 2020 
Nyheter från Superfront 2020
Art déco i modern tappning och stilsäkra nya trendfärger. Så ser nyheterna ut hos Superfront, som gör det enklare att ge Ikea-möblerna nytt liv. Se bilderna här!
Annons

Vi är många som har Ikea-möbler hemma och det finns flera snygga klassiker som står sig år efter år (hej, Billy-hyllan!). Men ibland vill man förnya inredningen, eller ge möblerna en uppdatering, för att få en ny look eller modernare känsla i hemmet.

Superfront är ett svenskt företag som tillverkar fronter, toppskivor, handtag, ben och sidor till Ikea-möbler. Med hjälp av produkterna kan ett sideboard, en garderob eller ett helt kök få ett nytt utseende – utan en större renovering.

Superfronts nyheter 2020: Urbana mönster och eleganta färger

Superfront börjar det nya decenniet med att blicka hundra år tillbaka i tiden. Mönstren har nämligen influerats av art déco, som har fått något av ett uppsving de senaste åren. Det nya mönstret Geometric har fått sin inspiration från Paris där stilen syns i allt från små detaljer till hela byggnader.

Kök med art déco-inspirerat mönster från Superfront
Willow Green är en av Superfronts nya färger
Annons
Ikea-kök med Superfronts nya färg Desert Sand

– Vi valde att fokusera på art décons grundläggande geometriska former och skala av de mer dekorativa elementen för ett tidlöst och uppdaterat mönster, säger Monica Born, Superfronts ena grundare.

Annons

Det andra mönstret som har en urban känsla, Fields, togs fram med inspiration av de mönster som skapas av åkrar och fält när man betraktar dem från luften.

Bland färgnyheterna syns två trendiga kulörer, en sval beige ton som går under namnen Desert Sand och en vacker grön nyans som fått namnet Willow Green. De sobra färgerna har fått sin inspiration från naturen och går att kombinera med både moderna svarta detaljer och naturmaterial som sten och trä.

Superfront kök i willow green med mönstret fields
Pax-garderob med dörrar i färgen desert sand från Superfront
Gröna fronter till Ikea-kök från Superfront
Annons

Uppdatera Ikea möblerna på ett hållbart sätt

I dag måste vi konsumera mer hållbart och det går att göra bland annat genom att återbruka, köpa second hand och välja material som står sig länge. Idén bakom Superfront är att man ska kunna behålla sina äldre Ikea-stommar och bygga på dem. På så vis slipper man köpa nytt, göra en totalrenovering och man minskar mängden nytt material. Företaget tillverkar exempelvis fortfarande fronter till Ikeas Faktum-kök, som togs ur produktion 2013, men som än i dag finns i många hem världen över.

Annons

Förutom att byta luckor går det även att uppdatera möbler i hemmet med nya ben, en ny färg eller nya handtag – små detaljer som kan göra stor skillnad för helhetsintrycket. Du kan läsa fler tips om hur du uppdaterar köket utan att renovera här.

De nya färgerna och mönstren från Superfront lanseras den 23 januari 2020 och går att applicera på Ikeas Metod, Bestå och Pax-stommar.

Foto: Superfront

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons