Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

7 tips för dig som behöver åka på spa

05 okt, 2016 
AvThowe Wagner Larsson
En weekend långt hemifrån i all ära, men vill man inte kunna få samma känsla på kortare tid? Kunna ta bilen eller bussen en timme utanför stan och ha valmöjligheten att stanna över dagen, kvällen eller kanske natten?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ibland behöver man bara komma bort och koppla av för en stund. Inte tänka på annat än hur skön ryggmassagen är eller vilken av alla pooler man ska sjunka ner i.

Här är 7 spa-anläggningar strax utanför Stockholm för dig som behöver koppla av:

1. Sturebadet Marina Tower

”Där stad möter skärgård” – så marknadsför de sig själva. Med utsikt över Saltsjön erbjuder Sturebadet en balans av fysisk träning, mental avspänning, välgörande behandlingar och hälsosam kost. Behandlingsmenyn bjuder på såväl hamambehandlingar som klassiska behandlingar.

Prisexempel: Stora Spapaketet ”för själen”, fr. 1995 kr

Adress: Saltsjöqvarns Kaj 25, Nacka

2. Hotell Havsbaden

Totalrenoverat sekelskiftshotell som bjuder in till en härlig marin upplevelse med havets vågor strax utanför dörren. Erbjuder spa, konferens, fest- och bröllopslokal.

Prisexempel: Havsbadens special för honom, 895 kr

Adress: Skatuddsvägen 18, Grisslehamn

Annons

3. Nynäs havsbad

35 minuter från Stockholm ligger Nynäs havsbad där du kan bada i havet även när isen ligger tjock. Välkänt för såväl läge som service och gastronomi.

Prisexempel: Sköna söndag med 20 min behandling, spaentré och brunch, 1250 kr

Adress: Strandgårdsvägen 9, Nynäshamn

4. Blue Hamam Spa

Spa:et är ett samarbete mellan hotellet och det internationellt hyllade hudvårdsmärket Babor. Här finns heta marmorhällar, ångbastu och sjöbastu med möjlighet till bad i havet sedan hotellet byggdes 2015. Ligger endast 20 minuter från Stureplan.

Prisexempel: Casual Friday med spa och middag, 865 kr

Adress: Elfviks udde, Lidingö

5. Rånäs Slott

Historiskt miljö och anrikt slott som tog emot utmärkelsen Årets Slott både år 2013 och 2014. Hamnade på andra plats i år. Spa-behandlingarna sker på slottet medan sjöbastu och jacuzzi finns i anslutning till sjön.

Prisexempel: Slottsweekend för två, 2395 kr/person

Annons

Adress: Rånäs Slott, Rånäs

6. Njuta Spa

Belägen på en klippa vid Nacka Strand ligger Njuta Spa och blickar ut över Mälaren. Njut av ditt eget sällskap och boka en timmes egentid i relaxen där 25, 50 eller 75 minuters behandling ingår utöver ett mindre spapaket med scrub och återfuktande krämer.

Prisexempel: 3 x 25 min Quick Fix, 1480 kr

Adress: Fabrikörsvägen 16, Nacka Strand

7. Skepparholmen Nacka

Med en bastu med utsikt över skärgården och en inifinitypool som sträcker sig över vattnet är det svårt att inte finna ro. Här erbjuds även flertalet träningspass till spabehandlingarna.

Prisexempel: After work på spa, 750 kr

Adress:  Franckes väg, Saltsjö-Boo

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons