Stjärninredaren Athena Calderones bästa inredningstips

Athena Caledeones bästa inredningstips

Stjärninredaren Athena Calderones ger sina bästa inredningstips och råd till dig som vill skapa en personlig inredning och ett vackert hem. Vi följer tipsen direkt om vi kan få ett lika drömmigt hem som hon!
15 maj, 2020

Inspireras av de viktigaste inredningstrenderna 2020
Slå på ljud

 

Athena Calderone inredningsdesigner

Athena Calderone i sitt hem i Brooklyn, New York. Foto: Stephanie Stanley

Athena Calderone har nästan 400 000 följare under namnet @eyeswoon på Instagram och har blivit en av USA:s mest inflytelserika inredare. Hennes stil inspirerar både kändisar och designintresserade och i nya boken Live beautiful (Abrams books) hälsar hon på hos andra inredningskreatörer för att hitta inrednings- och designtipsen som skapar ett vackrare och mer harmoniskt hem. ELLE frågade efter hennes tre absolut bästa inredningstips!

 

 

1. Satsa på motsatser

– Vackra interiörer mår bra av kontraster. Du kan uppnå effekten genom att kontrastera hårdkantade, rätlinjiga konstverk med mjuka, böjda möbler, eller kontrastera ebenholtsmörka golv med skarpa vita väggar. Placera ett gammalt, slitet föremål bredvid ett stilrent, modernt designobjekt. Skapa friktion i hemmet samtidigt som du lyfter fram individualiteten och integriteten hos varje sak.

 

2. Samla, samla, samla …

– En samling får ett hem att kännas personligt, inbott och spännande. Den behöver inte vara dyr och snobbig, utan snarare saker som talar till dig på något sätt. Undersök vad ditt öga dras till. Över tid kommer möbler och objekt att få en ny mening, och helheten blir större än summan av dess delar.

 

 

3. Börja med det du älskar

– Ofta behöver ett rum som saknar riktning bara det där stjärnobjektet för att falla på plats. När detta händer, lyssna på ditt hjärta och låt det du inte kan leva utan sätta tonen för resten av rummet. Låt en möbel eller en oväntad färg eller material vara katalysatorn som ligger till grund för ditt nästa val. Design kan vara sann magi om du låter dig ledas, ett steg i taget.

Athena Calderone eyeswoon inredningsbok live beautiful

Athena Calderone är aktuell med boken Live beautiful (Abrams books).

LÄS MER:

Inredningsexperten: 6 tips för att skapa ditt drömhem

Färgstarkt och klassiskt hemma hos galleristen i Köpenhamn

11 fina arbetshörnor att inspireras av till hemmakontoret

Vårens största inredningsnyheter 2020