Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Stilsäkra inredningstips från Caroline Winbergs hem

19 mar, 2020 
7 snygga inredningstips inspirerade av Caroline Winbergs hem
Personligt och stämningsfullt – med det lilla extra. Inspireras av Caroline Winbergs magiska hem – och sätt stilen med våra snygga inredningstips.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 inredningstips från Caroline Winbergs hemBrand logo
7 inredningstips från Caroline Winbergs hem

 

Blev du också förtjust i Caroline Winbergs magiska hem? Du är inte ensam. Med våra 7 enkla inredningstips kan du sno stilen.

1. Belysning i fokus

Tips: Ljuskällorna i ett och samma rum får gärna gå i olika färg och storlek. Carolines guldiga taklampa kommer från Dusty Deco. Foto: Jonas Ingerstedt.

Belysning är så mycket mer än bara en ljuskälla. Investera i en lampa som verkligen blir som ett statement i rummet. Satsa på en okonventionell form, en speciell färg som bryter mot resten av inredningen eller kanske både och, precis som hos Caroline. För dig som vill lägga extra krut på belysningen – komplettera med en till ljuskälla i en annan färg. Då känns belysningen både genomtänkt och levande.

Annons

2. Textil med mysfaktor

Vardagsrum hemma hos modellen och programledaren Caroline Winberg i Stockholm
Tips: Klä om flera möbler – antingen i samma serie eller olika. De omklädda fåtöljerna Tellus av Folke Jansson kommer från Nordlings Antik. Foto: Jonas Ingerstedt.

Vad säger myskänsla mer än gosig textil? Inte mycket! Testa att klä om en eller flera möbler för en mysig och avslappnad känsla. Ett perfekt sätt att skapa ett lugnt och välkomnande intryck med hög trivsel. Unna dig!

3. Personligt med tavelvägg

Tavelvägg hemma hos modellen och programledaren Caroline Winberg i Stockholm
Tips: Använd tavlor i olika storlekar för ett spontant, unikt och framförallt inte så genomtänkt intryck. Foto: Jonas Ingerstedt.

Ge hemmet en lekfull och personlig touch med en tavelvägg. Här kan du lyfta minnen och verkligen spegla vem bostaden tillhör. Blanda dina favoritkonstverk med fina posters eller kör som Caroline – samla dina egna foton från arkivet.

Annons

4. Mixa färg och mönster

Tips: Ju mer du blandar, desto bättre. Foto: Jonas Ingerstedt.

Var inte rädd för att blanda olika färger och material i ett och samma rum. Förutom att det tillför ett mer levande intryck så blir hela rummet mer unikt och personligt. Om du, likt Caroline, är sugen på ett vardagsrum med flera stilar kan du satsa på en matta i ett mönster och kuddar i ett annat, eller kanske bryta av soffan med en stol eller fåtölj i annat utförande. Bara fantasin kan begränsa dig!

5. En touch av grönt

Tips: En växt gör sig snyggast i sällskap av andra. Caroline Winberg i sitt hem. Foto: Jonas Ingerstedt.

Växter tar allt mer plats i heminredningen, framförallt de i lite större storlek. Testa att ha en eller flera stycken för att skapa en behaglig, välbalanserad känsla i ditt hem. Ett extra plus är såklart att de oftast är färgstarka och uppiggande inredningsdetaljer. Variera sort efter tycke och smak!

Annons

6. Statementdetaljer

Hall hemma hos modellen och programledaren Caroline Winberg i Stockholm
Tips: Komplettera en stor mönstrad detalj med mindre i andra mönster för ett genomtänkt intryck i rummet. Den magiska mattan är från Hilma af Klint The Temples Series, CF HILL. Foto: Jonas Ingerstedt.

Investera i en statementdetalj som gör ditt hem unikt och minnesvärt. Det kan handla om belysning, konst eller varför inte en matta? Om du är sugen på det sistnämnda kan resten av rummet med fördel gå i en mer nedtonad stil. Låt allt fokus ligga på mattan – som gärna får vara färggrann, mönstrad och maxad i sitt utförande.

7. Poppig kontrast

Sovrum hemma hos modellen och programledaren Caroline Winberg i Stockholm
Tips: En dov färg är lättare att inreda med och mer tidlös. Foto: Jonas Ingerstedt.

Addera färg på väggarna som en upplyftande kontrast. Det behöver inte röra sig om ett helt rum, en vägg går minst lika bra. Om du dessutom låter resterande möbler i rummet gå i en helt annan färgskala blir det snyggare och mer oväntat.

Foto: Jonas Ingerstedt
Styling: Sasa Antic

LÄS MER:

Personligt och stämningsfullt hemma hos Caroline Winberg

Feng shui – så skapar du en mer medveten inredning

7 tips som ger en lyxig uppdatering till garderoben

Annons